OČEKUJE NAS TROPSKI, TOPAO DAN U celoj zemlji temperatura iznad 30 stepeni! Još toplije biće u sredu, četvrtak i petak

09:07

20.06.2023

Podeli vest:

MIlan Šupica

Još jedan sunčan i topao dan je pred nama. U celoj Srbiji će temperatura biti viša od 30 stepeni, što se u meteorologiji smatra tropskim danom. Predah od vrućina potražite u šumi ili pored jezera i reka. Nalazimo se pod uticajem visokog vazdušnog pritiska i tople vazdušne mase.

Jugozapadnim vetrovima konstantno imamo priliv toplog vazduha iz Afrike, tako da će svakim danom biti sve toplije. U Srbiji jutro vedro, toplo, uz malo malge do dolinama jugozapadne Srbije. U narednim satima, kao i do kraja dana očekujemo pretežno sunčano, toplo, sparno vreme.

Nebo će biti pretežno vedro, uz slab razvoj dnevne oblačnosti. U planinskim oblastima, posle podne su mogući prolazni pljuskovi. U prizemlju će duvati slab vetar, promenljivog smera, dok će na visini dominirati južni vetrovi koji će nam donositi tropske temperature.

U najtoplijem delu dana, temperatura u Srbiji, od 29 do 32 stepena. Još toplije biće u sredu, četvrtak i petak. Tada će temperatura biti do 35 stepeni, loklano i više.

Biće sunčano i veoma sparno. Od subote će nam hladni front doneti osveženje praćeno kišom. Za vikend temperatura u padu za 10 stepeni, uz pljuskove i grmljavinu.

OPLJAČKANA ZLATARA U PANČEVU: Radnici ukazana hitna medicinska pomoć

PANČEVCI USPEŠNI U RECIKLIRANJU Mališani od materijala za reciklažu skrojili odeću pa prošetali na modnoj reviji VIDEO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.