KOVIN DOBIJA AUTO-KAMP: U izletištu „Šljunkara“ izdvojen prostor za 12 kampera i 10 šatora

21:07

03.08.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT

U izletištu Šljunkara izdvojen je prostor za 12 kampera i 10 šatora, a obala veštačkog jezera biće infrastrukturno opremljena i obogaćena sadržajima za ugodan boravak u prirodi.

Na popularnom izletištu Šljunkara, šest kilometara udaljenom od centra Kovina, osim kupača, svoje mesto moći će da pronađu i ljubitelji kampovanja. U okviru Sportsko-rekreativnog centra, čiji centralni deo predstavlja veštačko jezero, izdvojen je teren od 881 kvadratnog metra, za 12 kampera i 10 šatora, a prostor će biti opremljen novom infrastrukturom i sadržajima za ugodan boravak u prirodi.

U prvoj fazi biće izgrađena vodovodna, kanalizaciona i elektro infrastruktura, a u drugoj će kamp dobiti objekte sanitarnog bloka, tuševe, kabine za presvlačenje i i kuhinju površine 100 kvadrata, a čitav teren biće asfaltiran i popločan i opremljen roštiljima i verigama. Kraj vodene površine biće podignute tribine, a obala pošljunčiti, biće postavljen mobilijar i sve će uokviriti nova rasveta. Osim toga, planirano je izmuljavanje jezera, uklanjanje zemljanog brda sa stablima, ali i nabavka i montaža tobogana i zip-lajna. Izgradnji  auto-kampa oročena je na godinu dana, dok će radovi, kako se najavljuje, početi na jesen.

„Ovo je projekat koji je u planu već neko vreme, a sada je obezbeđeno 80 miliona dinara zahvaljujući Ministarstvu turizma i omladine. Posao je odlagan zbog izmena u projektu, koji će po konačnoj verziji, biti realizovan fazno i očekujemo da naredne godine svi ljubitelji kampovanja dobiju nove mesto za odmor i rekreaciju. Šljunkara je godinama omiljeno izletište Kovinaca i gostiju iz drugih krajeva. Jezero je blizu grada, u gustoj šumi punoj hladovine, a sa auto-kampom će sve to biti kompletnije. Ovim će i opština Kovin značajno upotpuniti svoju turističku ponudu”, napominje Divna Kirilov, direktorka  ovdašnje Turističke organizacije.

Od 5.357 kvadratnih metara površine gradskog kupališta „Šljunkara” više od polovine činiće zelene površine.  U neposrednoj blizini jezera pri kraju je i izgradnja poluolimpijskog bazena sa pratećim sadržajima za sportiste i rekreativce, a zbog tog velikog gradilišta kupanje u jezeru do daljnjeg nije dozvoljeno.

Osim jezera Šljunkara, u Turističkoj organizaciji opštine Kovin podsećaju da su svi koji za odmor biraju prirodu, dobro došli su i u Deliblatsku peščaru, jedinu peščaru u Evropi, i na jezero Kraljevac, biser južnog Banata.

(Pančevac/Politika)

ALAS IZ KLADOVA ULOVIO SOMA DUGAČKOG VIŠE OD TRI METRA Borba sa kapitalcem teškim preko 100 kilograma trajala pet sekundi VIDEO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.