DANAS 39 STEPENI, A BIĆE JOŠ TOPLIJE Ovo su saveti stručnjaka

Preko Panonske nizije ka Karpatima premešta se malo svežiji vazduh, pa će u Vojvodini biti 3-4 stepena niža temperatura

08:25

20.06.2024

Podeli vest:

Milan Šupica

Afrička vrelina ne popušta, a u narednim danima biće još toplije. Danas će živa u termometru na jugoistoku Srbije dostići 39. podeljak. Poštujte savete stručnjaka i nemojte izlaziti napolje u najtoplijem delu dana.

Temperatura do 39 stepeni, a biće još vrelije. Meteorolozi prognoziraju najviše temperature za jug i jugoistok zemlje, pa je tamo na snazi crveni meteo-alarm koji ukazuje na opasne vremenske prilike. Očekuje se da bi u tom delu zemlje moglo da bude i 39 stepeni.

Preko Panonske nizije ka Karpatima premešta se malo svežiji vazduh, pa će u Vojvodini biti 3-4 stepena niža temperatura.

Prognoziran je i veoma visok indeks UV zračenja. Preporučljivo je korišćenje preparata sa zaštitnim faktorom, kao i nošenje kapa i šešira sa širokim obodima i odeće svetlih boja, od prirodnih materijala.

Pokušajte da rashladite prostorije u kojima boravite, naročito ukoliko u njima borave deca, trudnice, osobe strarije od 60 godina, kao i osobe sa hroničnim zdravstvenim tegobama.

I u narednim danima očekuju nas veoma visoke temperature, a najtoplije će biti sutra i prekosutra – do 40 stepeni. U nedelju tek stepen manje.

Širom Srbije su brojna kupališta otvorila svoja vrata. U utorak je sezona počela na Adi Ciganliji, a rade i beogradski bazeni.

 

Srčani bolesnici mogu osetiti tegobe

Usled biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa respiratornim oboljenjima. Moguće su izvesne tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje smanjena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se dodatni oprez.

(Pančevac/RTS)

DANAS JOŠ TOPLIJE Pretežno sunčano, na zapadu lokalni pljuskovi

LETNJE VREME U PANČEVU Temperatura do 33 stepena

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.