SRAMOTA U ČAČKU Huligani upali na dečje igralište i demolirali ga, meštani traže vandale

15:00

24.07.2024

Podeli vest:

RINA

Čačak – Ružna slika sa dečjeg igrališta zatekla je stanovnike čačanskog naselja Ljubić brdo. Naime, nepoznati huligani su iskoristili priliku kad nije bilo nikog od meštana i demolirali omiljeno mesto mališana u ovom kraju.

– Na mobilijaru su ipisane uvredljive i ružne poruke, razvaljene su ograda i kanta. Zgroženi smo takvom bahatošću. Ovo je malo igralište u porodičnom naselju i sama pomisao da su se vandali osmelili da dođu u ruiniraju ga, zaista je poražavajuća, kaže za RINU stanovnik ovog dela grada Ivan Nikolić.

On dodaje da je ovo igralište posebno i po tome, što je izgrađeno na inicijativu samih meštana koji su izdvojili sredstva iz svojih džepova kako bi svojoj deci obezbedili mesto za uživanje i igru.

– Ovde ima mnogo dece, a igrališta nije bilo. Skupili smo se, organizovali i sami smo odradili skoro većinu fizičkih poslova, kako bi igralište zablistalo u punom sjaju. Nedopustivo je da neki nepoznati huligani dođu i kabadahijski se ponašaju. Ulaz je svima dozvoljen, svi mogu da dođu da se igraju, ali da uništavaju ne dozvoljavamo, naglašava Ivan.

Za kraj poručuje da se nada da će nevaspitani huligani biti pronađeni i adekvatno sankcionisani, jer se ovo i ne dešava prvi put.

– Do skoro su uništili obručeve na koševima, kao i golove, koji su nas skupo koštali. Ukoliko ništa ne preduzmemo na vreme, bojim se da će ovo igralište zarasti u korov, a samim tim ni dece na njemu neće biti –zaključio je Ivan.

(Pančevac/RINA)

Počeo Etno fest u Čačku: Večeras defile folklornih ansambala od Gradske plaže do Gradskog trga

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.