GROM UBIO OVCE NA PAŠI: Sakrile se ispod stabla divlje kruške na brdu iznad Zlatarskog jezera

18:00

02.08.2024

Podeli vest:

Freepik

Milošu Džambaseviću iz Amzića kod Nove Varoši grom je ubio četiri ovce i dva odrasla jagnjeta, koji su se tokom nedavne oluje sakrili ispod stabla divlje kruške na brdu iznad Zlatarskog jezera.

Stado sa petnaestak brava bilo je na ispaši u zagradi nedaleko od kuće, kada je počelo da grmi i seva.  Da im sva grla nisu na broju Džambasevići su primetili tek uveče, kada su krenuli da ovce zatvore u štalu.

– Pomislili smo da su preskočile žicu i odvojile se od ostatka stada, pa smo krenuli u potragu, sve nadajući se da ćemo ih vratiti pre mraka- kaže Miloš za „Dobro jutro“.

Međutim, našli su ih mrtve, na gomili u zagradi.

Skrile su se od kiše, ispod jedne kruške  ‘divljake’, u koju je na nesreću udario grom i sve ih ubio. Munja koja je to popodne udarila na stotinak metara  od kuće, uplašila nas je, ali nismo mogli ni da pretpostavimo da nam baš ona ubija stado. Usled udara groma došlo do problema i na kućnim električnim aparatima- pričaju nam Džambasevići.

Ovce koje je ubio grom, Džambasevići su kupili nedavno. Bile su umatičene, pa se ovi vredni stočari nadaju da će im lokalna samouprava nadoknaditi bar deo štete.

-Sreća pa je ostatak stada kada je počelo nevreme pobegao na drugu stranu, inače bi šteta bila neuporedivo veća – kaže Miloš Džambasević.

(Dobrojutro/Ž. Dulanović)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.