„Pančevac” na trafikama: Ono što morate da znate

U novom izdanju najstarijeg živog lokalnog nedeljnika na Balkanu Pančevke i Pančevce čekaju informacije, saveti, reportaže i „fotoubodi”, koje jednostavno ne smeju da propuste.

15:28

10.10.2024

Podeli vest:

Novi „Pančevac” – vaš lokalni list, izlazi 11. oktobra. U novinama, između ostalog, možete pročitati: kako je obeležena osamdesetogodišnjica oslobođenja Pančeva u Drugom svetskom ratu; sve o vakcinama za grip; o semaforima u selima – preventivi saobraćajnih problema; koje blagotvorno dejstvo i neželjene efekte ima ispijanje kafe; na koji način je Katica Kovač proslavila stoti rođendan; ima li ičeg uzbudljivijeg od posete Pančevaca Minhenu tokom čuvenog „Oktoberfesta”; gde se može platiti struja pošto EPS gasi blagajne; činjenice o neverovatno visokim cenama za školske ekskurzije; kakva su iskustva Pančevke koja se dvaput porađala u Opštoj bolnici; vodič kroz izložbu povodom oslobođenja Pančeva sa istoričarom Srđanom Božovićem; šta se prethodne nedelje dešavalo i šta će se narednih dana desiti u našem gradu iz sfere kulture; sve o sportu i još mnogo, mnooogo toga…

Vaš list je pisao i o predstojećoj sezoni grejanja. Naš sagovornik je bio Predrag Živković, direktor JKP-a „Grejanje”. On je najpre rekao da su krajem prošle sezone uočeni povećani toplotni gubici na pojedinim deonicama toplovoda i na nekim šahtama. Dodao je:

– To je i bio prioritet da se sanira od momenta kada smo započeli ovogodišnji remont. U pitanju su šahte na Keju Radoja Dakića, na početku Ulice Vuka Karadžića, kod „Tamiš kapije” i u Ulici Marije Prite. Urađena je kompletna rekonstrukcija šahte na Kotežu 2 i ugrađen je novi ventil u šahti u istom naselju, kod garaže u Ulici Stevana Šupljikca. Na Kotežu 1, u Ulici oslobođenja 17, izvršena je zamena kompletnog horizontalnog razvoda i ugrađena je paralelna dopuna sistema. Takođe, premešten je odzračni lonac u Vršačkoj 14 i na Vojvođanskom bulevaru 16. Urađena je i kompletna demontaža merila toplote radi ispitivanja, kao i njihova ponovna montaža. U toku leta su ugrađena tri nova priključka za nove stambene objekte za oko 150 novih korisnika. Sve što je bilo u planu za remont je završeno.

Na pitanje koliko će grejanje poskupeti i zašto, Živković je odgovorio:

– Grejna sezona iza nas je bila idealna kada govorimo o broju kvarova na mreži. Imali smo najmanje zabeleženih havarija. Međutim, ogromno povećanje cene gasa tokom protekle grejne sezone izazvalo je neplanirano veće račune. Uspeli smo u saradnji s Gradom da rešimo taj problem. Prema uredbi Ministarstva energetike i rudarstva, svaka toplana u Srbiji je dužna da do 1. septembra uradi neophodne kalkulacije za predstojeću grejnu sezonu. Pod pretpostavkom da će predstojeća zima biti ista kao i prethodna u smislu potrošnje energenata, podneli smo zahtev da se cena uveća za 10 odsto. Na septembarskoj sednici Skupštine grada Pančeva odbornice i odbornici su prihvatili naš zahtev, tako da su nove cene već u primeni.

(Opširnije u štampanom izdanju)

(Pančevac / S. T.)

JKP GREJANJE: Poskupljuje grejanje za 10 odsto, radijatori topli od 15. oktobra

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.