BAJDEN: PUTIN JE POGREŠNO IZRAČUNAO Mislio je da će ga dočekati raširenih ruku i da je dom Majke Rusije u Kijevu

07:41

12.10.2022

Podeli vest:

printscreen/yt: CNN

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je u utorak da je njegov ruski kolega Vladimir Putin „očigledno” pogrešno procenio situaciju u Ukrajini, a „potpuno pogrešno” otpor na koji će naići ruske trupe.

„Mislim da je on racionalna osoba koja je očigledno veoma pogrešno procenila situaciju”, rekao je Bajden u intervjuu za Si-En-En koji je objavio izvode uoči emitovanja zakazanog za utorak.

Povodom Putinovog govora iz februara, na početku agresije na Ukrajinu, Bajden je rekao: „On je govorio o celoj ideji. Bilo je potrebno da on bude lider Rusije koji je ujedinio sve ljude koji govore ruski. Ja mislim da je to iracionalno”.

Bajden je rekao i da je Putin pogrešno verovao da će se Ukrajinci pokoriti ruskoj invaziji što je opovrgnuto njihovim žestokim otporom.

„Mislim da njegov govor, njegovi ciljevi, nisu bili racionalni. Mislim da je mislio da će ga dočekati raširenih ruku, da je dom Majke Rusije u Kijevu, i da će tamo biti dočekan, i mislim da je jednostavno potpuno pogrešno izračunao”, rekao je Bajden o Putinu.

Rusija je u utorak preduzela nove „masovne” udare na ukrajinsku infrastrukturu, a grupa industrijalizovanih zemalja sveta G-7 je na hitnom sastanku obećala da će zbog toga „pozvati na odgovornost” ruskog predsednika.

Ruska vojska je nedavno pretrpela niz neuspeha u severoistočnoj, istočnoj i južnoj Ukrajini, prenosi Beta.

(Politika)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.