NA KOSOVU ROK DO PRVOG NOVEMBRA ZA PREREGISTRACIJU VOZILA: Šta će biti sa onima koji ne urade preregistraciju?

09:25

27.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/Al Jazeera Srbija

Svakako da predstavnici Srpske liste ne moraju putem javnih poziva da pritiskaju predsednika Srbije, Aleksandra Vučića na sastanak, to je moguće ugovoriti i privatnim kanalima i najaviti sastanak medijima što je i bila praksa do sada. Ovakav način komuniciranja sa Vučićem je namenjen međunarodnoj zajednici i služi kao signal da je situacija ozbiljna i da Beograd želi da se pojača pritisak na Prištinu da 1. novembra ne preduzima kaznene i represivne mere – kaže za Danas Milica Rakić Andrić iz nevladine organizacije Nove društvene inicijative iz Kosovske Mitrovice.

Komentarišući aktuelni slučaj u kojem predsednik Srbije juče najavljuje vanrednu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost jer su predstavnici sa severa kosova sa njim tražili hitan sastanak, sagovornica Danasa kaže da je ovde o orkestriranom nastupu.

Upitana da li su Srbi sa severa Kosova uopšte u prilici da traže hitan sastanak sa predsednikom Srbije ili je reč o režiranoj i unapred pripremljenoj predstavi, sagovornica Danasa kaže da to što je nastup orkestriran, ne znači i da nema prostora za zabrinutost.

– Šta bi mogle biti mere Prištine protiv onih koji nisu preregistrovali automobile, trenutno nije jasno. Od „nacionalizacije“ vozila što je najavljeno i administrativnim uputstvom, a što pojedini kosovski zvaničnici sada tvrde da nikada nije bila namera, sada se šuška i o konfiskaciji tablica (što je scenario iz septembra 2021.) i ograničavanju kretanja vozilima sa KM tablicama, svaki od tih scenarija sigurno dovodi do eskalacije, najizglednije u vidu pokušaja blokada puteva – zaključuje Milica Rakić Andrić.

Danas.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.