POBEDA KOŠARKAŠA TAMIŠA U LAZAREVCU: Pančevci bolji od Kolubare, dominirao je Marko Šinik sa 22 poena

12:31

14.11.2022

Podeli vest:

Foto: M.Šupica

Slavlje Tamiša u Lazarevcu.

Sedmo kolo Admiral Bet košarkaške lige Srbije, koje je bilo na programu proteklog vikenda, donelo je mnogo radosti pančevačkim ljubiteljima igre pod obručima. Posle slabog izdanja i poraza u Hali sportova na Strelištu od ekipe Čačka, košarkaši Tamiša su utisak morali da poprave na gostovanju u Lazarevcu.

Uvek je teško kada se igra pod imperativom pobede, kada se u duel ulazi sa ogromnim pritiskom, kada se zna da ruka ne sme da zadrhti. Svima onima koji vole košarku u Pančevu i okolini sada je laknulo. Tim Bojana Jovičića pokazao je sjajnu reakciju posle teškog poraza i uzdignutih ruku vratio se s još jednog teškog gostovanja. Napravljen je još jedan „brejk”: Kolubara–Tamiš 70:77, po četvrtinama 12:27, 18:25, 18:8 i 22:17.

Tim iz našeg grada bio je raspoložen za igru, od samog početka meča Ivan Smiljanić i njegovi drugovi delovali su sigurno, znali su kako da nadmudre protivnika. Poene su postizali pod samim obručem domaće ekipe, ali pogađali su i u reketu, pa i van linije od 6,75 metara. Šut je bio precizan, energija na zavidnom nivou, a borbenost momaka na visini. Kada je tako, onda Tamiš može svakoga da pobedi. Zato i ne treba da čudi što su gosti već posle prve četvrtine imali prednost od petnaest poena.

Svi momci zaslužuju pohvale, ali posebno se u tim trenucima izdvajao plejkmejker Tamiša Marko Šinik, koji je zadavao mnogo problema igračima Kolubare. Kažnjavao je svaku grešku u odbrani domaćeg tima, pa je Tamiš na poluvreme otišao s „viškom” od 22 poena.

Drugo poluvreme je pripalo domaćem timu. Kolubara je uspela da umanji prednost gostiju na 12 poena do kraja treće četvrtine, što joj je dalo nadu da može napraviti preokret. U četvrtoj četvrtini domaćin nastavlja da sustiže prednost gostiju i stiže do „minus” šest, ali za potpuni preokret nije imao snage. Usledio je kontranapad Branislava Terzića, pogodak uz faul, pa se Tamiš ponovo „odlepio” i utakmicu mirno priveo kraju.

– Čestitam saigračima na izuzetno važnoj pobedi. Bila je ovo veoma bitna utakmica za nas, naročito posle lošeg izdanja i poraza od Čačka. Dobro smo otvorili susret i igrali sjajno u prvom poluvremenu. U nastavku je došlo do pada koncentracije, ali najbitnije je da smo ostvarili i drugu pobedu, koja će nam biti podstrek za naredna iskušenja – rekao je posle meča igrač Tamiša Aleksa Kojadinović.

Najefikasniji u redovima našeg tima bio je Marko Šinik, sa 18 poena, a dvocifren učinak imali su i Ivan Smiljanić (12), te Lazar Lugić i Branislav Terzić, koji su postigli po 10 poena. Bojan Stanojević je ostvario devet poena, a Aleksa Kojadinović, Marko Mihailović i Džošua Nikolas imali su po pet.

– Hvala na gostoprimstvu našim sportskim prijateljima iz Lazarevca. Ostvarili smo izuzetno bitnu pobedu, jer smo bili odlični u prvom poluvremenu. U drugom delu meča smo ponovo pravili brojne greške, ali uspeli smo da utakmicu privedemo kraju kako smo želeli. I ovaj duel je pokazao da je liga jako izjednačena i neizvesna i da će odlučivati detalji. Moramo da treniramo još jače i da shvatimo da nema lakih rivala – rekao je trener Tamiša Bojan Jovičić.

Sledećeg vikenda tim iz našeg grada putuje u Suboticu na megdan s domaćim Spartakom.

Pančevac/A.Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.