99 GODINA OD ODLUKE O OSNIVANJU! Narodni muzej Pančevo današnji dan obeležiće promocijom 23. Glasnika muzeja Banata

09:34

23.12.2022

Podeli vest:

PromoGlasnik muzeja Banata

Tačno na dan kada se obeležava 99 godina od donošenja odluke o osnivanju Gradskog muzeja Pančevo, u Svečanoj sali Muzeja biće predstavljen 23 broj „Glasnika muzeja Banata”. Promocija je zakazana tačno u podne, 23. decembra.

„Glasnik“ je stručni časopis koji Narodni Muzej Pančevo objavljuje još od 1988, osmišljen sa željom da se stručnoj i široj javnosti predstave razne aktivnosti Muzeja. Svojim visokim kvalitetom tekstova od samog početka zaslužio visoko mesto na listi muzejskih naučnih časopisa. Tokom vremena, „Glasnik muzeja Banata” prerasta u časopis koji prati istraživanja u nauci, umetnosti i kulturi na teritoriji celog Banata.

„Glasnik muzeja Banata” je zajedničko izdanje muzeja u Pančevu, Vršcu, Kikindi, Zrenjaninu i Beloj Crkvi, i jedini je stručni časopis koji se bavi zanimljivostima iz lokalne prošlosti.

Zato je ovaj časopis dragocen i interesantan ne samo muzejskim stručnjacima, već i svim entuzijastima i zaljubljenicima u teme iz banatske istorije, umetnosti, arheologije, etnologije, muzeologije i nematerijalne kulturne baštine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.