NAJKREMASTIJI ČOKOLADNI KOLAČ: Uz pomoć četiri sastojka napravite savršenu poslasticu
Ljubitelji čokolade će se oduševiti ovim receptom, jer se pravi od samo 4 sastojka i to u tetrapaku. Nikad jednostavnije i brže napravite najlepši čokoladni kolač, koji može da se meri sa onim koji prave čuveni poslastičari. Jedina je „mana“ što mora da se čeka 2 sata da se ohladi, ali isplati se.
Sastojci:
2 žumanceta
50 g šećera
400 ml slatke pavlake
150 g čokolade
Priprema:
Žumanca, šećer i slatku pavlaku pomešajte. Dobro sjedinite, a zatim kuvajte dok ne krenu da se pojavljuju mehurući. Čim krene malo da vri, isključite i sklonite sa šporeta i promešajte. Dodajte čokoladu u fil i lepo promešajte da se čokolada otopi. Isperite prazan tetrapak i presecite na pola. Obložite pek papirom i sipajte smesu. Stavite u zamrzivač na 2 sata.
(Pančevac/Stil)