NASTAVLJENA LEPA TRADICIJA: Društvo pčelara Pančevo obeležilo slavu i ugostilo kolege iz Dolova, Starčeva, Bavaništa i Kamenova

09:39

17.02.2023

Podeli vest:

Joradan Filipović

Društvo pčelara Pančevo proslavilo je svoju slavu Sretenje, rezanjem kolača i druženjem članova i gostiju.

Jordan Filipović

Ova organizacija, koja uspešno funkcioniše već 110 godina, poslednjih dvadesetak godina okuplja se na pomenuti dan, ali prema rečima predsednika Aleksandara Cvejića u protekle dve godine to je bilo samo simbolički zbog koronvirusa.

Jordan Filipović

Ovog puta na slavi su, pored nas, bile i kolege iz Dolova, Starčeva, Bavaništa, kao i članovi pobratimskog udruženja iz sela Kamenova i s njima se redovno međusobno posećujemo. Tu je bio i direktor Instituta „Tamiš” s kojim smo imali takođe dobru saradnju, pre svega u vidu korisnih predavanja – rekao je Cvejić.

Jordan Filipović

Predsednik Društva pčelara, Aleksandar Cvejić, podsetio je i na najznačajnije projekte koje su članovi ovog pančevačkog udruženja realizovali u proteklom periodu.

Od događaja u proteklom periodu izdvojio bih projekat pod nazivom „Medni doručak”, kada smo promovisali značaj pčelarstva i delili med deci iz škola „Sveti Sava”, kao i iz Glogonja i Brestovca i vrtića u Kačarevu. Momentalno prikupljamo med, koji donira svaki naš ćlan, kao deo humanitarne akcije za one ustanove kojima je to najpotrebnije. A kada je reč o predstojećoj sezoni, klimatski uslovi su takvi da je leglo krenulo ranije nego uobičajeno, ali ako ostane ovakvo vreme biće dobro za pčele, dok će u slučaju da zahladi verovatno biti problema – kaže Cvejić.

(Pančevac/Jordan Filipović)

DANAS JE SRETENJE GOSPODNJE Veliki praznik za hrišćane i Srbe! Po verovanju, ako mečka izađe iz pećine, zima neće još dugo trajati

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.