DOBAR NASTUP U ABU DABIJU Vučević: Kući se vraćamo sa dobrim vestima zbog čega će Vojska Srbije, ali i odbrambena industrija, a time i ekonomija Srbije izaći jača!

10:05

22.02.2023

Podeli vest:

Ministarstvo odbrane

ABU DABI – Srpska odbrambena industrija je na međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme u Abu Dabiju imala zapaženo mesto i kući se vraća sa dobrim vestima zbog čega će Vojska Srbije, ali i odbrambena industrija, a time i ekonomija Srbije izaći jača, ocenio je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

Sumirajući utiske posle tri dana na međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme – „IDEKS 2023“ u prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata, Vučević je u izjavi za Sputnjik ocenio da je reč o prvorazrednom svetskom događaju, ne samo kada je u pitanju naoružanje i vojna oprema nego političkom i ekonomskom.

On je posebno ukazao da su se na istom mestu našle države zapadne hemisfere, ali i Kina, Rusija, Indija i ostale države, veliki proizvođači, kupci i trgovci naoružanja i vojne opreme, što se ne viđa sada svaki dan.

On je najavio veća ualganja države u Vojsku Srbije i njeno naoružanje, odnosno domaću namensku industriju.

„Ono što je važan segment jeste da će država izdvojiti više para za kupovinu naoružanja i vojne opreme od domaće industrije. To je direktno ubrizgavanje sredstava u domaću industriju, a naposletku i u Vojsku Srbije, od novih složenih borbenih sistema, do modernizacije postojećih“, rekao je Vučević.

(Pančevac/Fonet)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.