NOVAK UZ DOSTA MUKE DO SLEDEĆEG KOLA: Čeh Mahač mu stvarao velike probleme, ali nije izdržao do kraja!

19:10

28.02.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: morgan_hancock_photography

Novak Đoković se, daleko teže nego što je bilo ko mogao da očekuje, plasirao u drugo kolo turnira ATP Dubai: protiv 130. sa svetske rang-liste, Nole je morao da se prilično pomuči ne bi li Tomaša Mahača savladao – konačan rezultat bio je 6:3, 3:6, 7:6.

U prvom takmičarskom nastupu od osvajanja Australijan opena, Nole je isprva delovao uobičajeno: „ispitivanje kvaliteta rivala“ umelo je, tokom Novakove karijere, često da dovede do nešto sporijeg starta nego u nekim daleko važnijim mečevima, pa se tako odvijao i početak ovog duela.

Međutim, malo ko je mogao da pretpostavi da to što 22-godišnjak iz Češke u uvodnom gemu uspeva da „provoza“ najboljeg na svetu, znači da će mu praviti probleme više od dva sata.

Potvrda da će tako biti počela je da stiže nakon Noletovog brejka za 3:1, jer je Mahač zaigrao fantastično, osvojio gem na servis slavnog suparnika, i to ne jedini put u meču. Istina, Đoković je, uz „pristizanje čarobnog napitka“, kako to Novakomrsci opisuju kada energetsko piće pošalje njegov tim, uspeo da relativno bezbolno dođe do osvajanja prvog seta, ali onda je krenuo „nizbrdo“.

Kao u transu je počeo da igra autsajder, pogađajući neke udarce koje obično izvode tenisere iz vrha ATP liste, a Novaku je njegov stručni štab (na momente uzalud pozivajući skupljače loptica) pokušavao nešto da dostavi. Izgleda da je u pitanju bila tableta, možda lek zbog bolova koji su ga mučili na Australijan openu, ali to nije odmah bilo od pomoći, jer je Tomaš Mahač maestralno došao do osvajanja druge deonice, gospodarivši terenom bilo da servira ili očekuje servise.

Međutim, kada je Novak počeo da „dodaje gas“, i to na početku treće deonice, Mahač je zatražio medicinski tajmaut. Iznad zgloba desne šake je osetio bol, fizioterapeutu je rekao da misli da je grč, ali je odgovor posle pregleda bio „Izgleda da ovde ligament nije kako treba“. Čeh je rešio da nastavi da igra, osvojio je preostali poen da bi stigao do 1:1, ali naredna tri gema je razigrani Nole osvojio i stekao veliku prednost.

Ali, ne i nenadoknadivu.

„Probuđeni“ Čeh je na momente delovao kao da je „pobegao“ iz Top 10, ponovo je terao i publiku i Novaka na aplauze, recimo posle savršeno „skraćene“ loptice, a uspeo je i da napravi brejk za prilazak na 4:3, koji je iskoristio da izjednači. Borba je zato ušla i u treći sat, a rešena je tek u taj-brejku, kada je Srbin, malo na iskustvo, malo na onaj svoj prepoznatljiv „taj-brejković“ stil igre, kako ga opisuju njegovi najverniji navijači kada se on jedini „pita“ na terenu, uspeo da dođe do željenog sedmog poena, ujedno i poslednjeg na meču.

Posle mnogo više muka nego što je bilo ko očekivao, Đoković se na taj način domogao druge runde u Dubaiju. U njoj će za rivala imati Talona Grikspora, koji je sa 6:4, 3:6, 6:2 savladao 56. igrača sveta, Konstanta Lestijena.

(Pančevac/Novosti)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.