SAOPŠTENJE POLICIJSKE UPRAVE U PANČEVU: Pojačana kontrola saobraćaja za vreme praznika

11:36

28.04.2023

Podeli vest:

MUP

Pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Pančevu, u periodu od 28. aprila do 2. maja, sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju u cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja na putevima tokom predstojećih prvomajskih praznika, kada se na svim važnijim putnim pravcima očekuje pojačan intenzitet saobraćaja.

Pojačana kontrola će biti usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima.

Takođe, zbog većeg broja motocikala i mopeda u saobraćaju, saobraćajna policija usmeriće aktivnosti i na otkrivanje prekršaja koje čine vozači ovih vozila. Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine iz vozila.

Napominjemo da će u cilju zaštite bezbednosti pešaka brzina biti merena i u zonama pešačkih prelaza.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da praznike proslave odgovorno i da poštovanjem saobraćajnih propisa daju direktan doprinos očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

(Pančevac)

MUP UPUTIO APEL SVIM UČESNICIMA U SAOBRAĆAJU: Pojačana kontrola tokom praznika, policija će posebno da lovi ovaj prekršaj!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.