VUČIĆ: Ubistva kod Mladenovca teroristički napad, monstrumi nikad neće izaći iz zatvora!

12:37

05.05.2023

Podeli vest:

printscreen/Pink TV

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je noćašnji napad, kada je 21-godišnji muškarac vatrenim oružjem ubio osam osoba i povredio 14 kod Mladenovca, bio teroristički napad.

„Noćašnji napad je bio teroristički napad, akt u kome su naše Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) imale zadatak da uhapse ili neutrališu teroristu“, rekao je Vučić novinarima u Predsedništvu.

Vučić je nakon drugog masovnog ubistva u Srbiji, koje se dogodilo dva dana nakon što je 13-godišnji učenik OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu ubio osam učenika i jednog radnika obezbeđenja, naveo da je „zlikovac“ iz Mladenovca uhapšen, a da „ti monstrumi neće pobeći nigde i neće izaći nikad“.

„Pravde će biti. Ni onaj mali monstrum, ni ovaj malo veći monstrum, po godinama samo. Biće da se mešam u pravosuđe… Ne, nego ćete da ubijate decu, a da se šetate za dva dana“, kazao je Vučić.

Zahvalio se svim jedinicama koje su tokom noći gonili ubicu, kao i taksisti iz Kragujevca koji je „pokazao da je častan čovek, za razliku od nekih koji su znali gde se ubica nalazi, a nisu prijavili“.

„Inače bi bio priveden pravdi ranije. I oni će naravno biti pozvani na odgovornost“, rekao je Vučić.

On je naveo da će tokom dana biti još privođenja u vezi sa tim slučajem, kao i da će privedeni biti svi oni koji su na crnom tržištu davali nelegalno oružje „monstrumu iz Mladenovca“.

Naveo je da je u Srbiji u četvrtak bilo 25 intervencija zbog neodgovornog ponašanja omladine, koja je imitirala „monstruma ubicu“, 13-godišnjeg dečaka koji je ubio osam vršnjaka i pripadnika obezbeđenja, kao i još 20 lažnih prijava.

„Naši policajci i službe ne mogu da stignu da pohapse sve, a za svakog moramo da odgovaramo“, rekao je on i dodao da je danas doneta odluka da se podigne nivo obaveštajne i kontraobaveštajne zaštite Srbije.

Ocenio je da je važno da se spreči širenje panike i laži i naveo da je jutros lažno prijavljeno da se čovek s automatskom puškom šeta u beogradskom naselju Zvezdara.

„Mi smo poslali ne znam koliko jedinica sa nalogom da ga likvidiraju odmah, u skladu sa zakonima naravno, da mu kažu da spusti oružje, a ne sme da se dozvoli izazivanje opšte opasnosti da ubije nekoga. Prijava je bila lažna“, rekao je Vučić i apelovao na medije da ne objavljuju laži i neproverene vesti.

(Pančevac)

PREDSEDNIK NAKON MASAKRA U MLADENOVCU: Razoružaćemo Srbiju! 400.000 ljudi će proći reviziju oružja, neće ostati više od 40.000 komada

HOROR U MLADENOVCU 8 mrtvih, 13 ranjenih, potera za ubicom i dalje traje!

AMPUTIRALI SU JOJ RUKU, NE ZNAM KAKO ĆU OVO DA PREŽIVIM Rođaka devojke iz Mladenovca koju je teško ranio Uroš Blažić

OVO SU UBIJENI POLICAJAC I NJEGOVA SESTRA Krenuo je goloruk na Uroša Blažića, a on ga je upucao!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.