SVEČANO DOČEKAN VODENIM TOPOVIMA: Avion „Er Srbije“ sleteo u Čikago

19:45

17.05.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Avion „Er Srbije“, koji je jutros poleteo iz Beograda, stigao je u Čikago. Na aerodromu je svečano dočekan uz vodene topove.

Prvi avion na na liniji Beograd–Čikago jutros su svečano ispratili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

Oni su, svečanim presecanjem vrpce na aerodromu „Nikola Tesla“, zvanično otvorili prvi let nacionalne avio-kompanije „Er Srbija“ za Čikago.

„Od Čikaga do Beograda leti se manje od 10 sati, a od Beograda do Čikaga nešto manje od 11 sati. To je neverovatna ušteda u vremenu, kada nema presedanja, 8.000 kilometara pređete za tako kratko vreme“, istakao je Vučić.

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil poručio je da „Er Srbija“ ne samo što razvija nove destinacije i širi se kao kompanija, već i čini nešto što je za njega najznačajnije, a to je da zbližava Sjedinjene Američke Države i Srbiju kao dva naroda.

Do Čikaga, srpska nacionalna avio-kompanija će leteti dva puta nedeljno – sredom i subotom, a od 12. juna biće uveden i treći polazak, ponedeljkom.

POSLE 31 GODINE JUTROS IZ BEOGRADA POLETEO AVION ZA ČIKAGO Predsednik Vučić: To povezuje Srbe i Srbe, našu ogromu dijasporu u SAD i Kanadi FOTO

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.