NASTAVLJA SE NASTAVA U OŠ VLADISLAV RIBNIKAR: U svakoj smeni biće prisutno šest policajaca!

08:48

22.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Republika News

Nastava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, u kojoj se 3. maja dogodila velika tragedija kada je učenik sedmog razreda K. K. ubio 8 učenika i čuvara škole, nastavlja se danas sa skraćenim časovima, bez ocenjivanja, prozivanja i uz prisustvo u školi šest policajaca u svakoj smeni. Kao što je najavljeno u 8 sati oglasilo i školsko zvono, prvi put nakon tragedije.

Kako javljaju naši reporteri sa lica mesta, zvono maltene da se nije ni čulo a deca u školu dolaze sa roditeljima.

Da je nastava nastavljena, potvrdila je za RTS Snežana Vuković iz Ministarstva prosvete. Nastava će se odvijati od osam za prepodnevnu i od 13 časova za popodnevnu smenu. U školu će, kako je navela, popodne doći i učenici odeljena VII-2.

„Današnji dan će se razlikovati po tome što će učenici VII-2 popodne doći na nastavu. Oni su sami insistirali u razgovoru sa kolegama terapeutima. Mi smo u stalnom kontaktu sa njima, na dnevnom nivou, komuniciramo, osluškujemo. Insistirali su da počnu sa nastavom fizičkog i zdravstvenog vaspitanja. Sutra će krenuti sa nastavom fizičkog i nastavom geografije. Idemo postepeno, polako,skladu sa potrebama i željama dece“, navela je Snežana Vuković.

Naglasila je da, ukoliko roditelji primete da se deca plaše i nemaju potrebu da uđu u školski prostor, dete ne mora da dođe u školu jer bi to bilo „novo nasilje nad detetom i niko iz Ministarstva i stručnih krugova ne insistira na tome“.

„Vrlo je važno da samo imamo pisanu izjavu roditelja da dete ne dolazi i da se prati šta se dešava sa tim detetom. Bilo bi dobro kad bi deca imala onlajn nastavu za one koji ne žele da budu, ali informacije su takve da roditelji uopšte ne žele nastavu, žele prekid i završetak školske godine“, naglasila je Vukovićeva.

Deo roditelja traži da se školska godina za „Ribnikar“ završi i traži odgovore na brojna pitanja kojih još nema. Deca koja ne žele ili ne mogu da se nastavi priduže moći će da ostanu kod kuća, uz dopis roditelja i neće imati neopravdane izostanke. Više od 200 roditelja zahteva da se školska godina za „Ribnikar“ završi, jer je 3. maj dan tragedije, poslednji dan školske godine.

Juče je u školi održan sastanak grupe roditelja VII-2, odeljenja u kom se dogodila tragedija 3. maja, sa nekoliko ministara i predstavnikom kabineta predsednice Vlade. Oni su došli u školu sa odgovorima na zahteve roditelja, ali je odloženo saopštavanje za narednu sednicu. Roditelji su ponovili zahtev da se nastava obustavi i školska godina završi zaključno sa 3. majem.

„Sednici nije prisustvovalo nekoliko roditelja VII/2 iz razumljivih razloga. Oni su imali prioritet da se sastanu sa predstavnicima vlasti i institucija“, rekao je Šaljić.

On je objasnio da je inicijativa 200 roditelja da škola prestane sa radom „stoji i dalje“.

Sednica, koja je trebalo da bude održana od 12 sati u OŠ „Vladislav Ribnikar“, odložena je do daljeg, javlja Tanjugov reporter sa terena.

Od sutra škola nastavlja sa radom, po programu bez ocenjivanja i bez ispitivanja samih učenika, a jedina razlika u nastavi od ponedeljka biće školsko zvono koje nije bilo do 10. maja, nezvanično saznaje reporter Tanjuga.

Sastanku, koji je trajao nešto više od dva sata, prisustvovala je ministarka pravde Maja Popović, ministarka za brigu o porodici Darija Kisić, savetnik predsednice Vlade Mladen Bašić, državni sekretar u MUP-u Željko Brkić, državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek.

(Pančevac/Telegraf)

UŽAS U JAGODINI: Pijani otac i sin pretukli muškarca drvenim predmetom, on preminuo na licu mesta od posledica povreda!

DANAS JE LETNJI SVETI NIKOLA: Veruje se da na današnji dan ovo ne treba raditi!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.