STARINSKI ČUPAVCI SA KOKOSOM I ČOKOLADOM: Jednostavno se pripremaju, a ostaju sveži i mekani po nekoliko dana
Čupavci su kolač bez kojeg nekada nije moglo da se zamisli slavlje, a bio je nezaobilazan i nakon nedeljnog ručka. Prave se od sastojaka koje svaka domaćica ima kod kuće, a uspevaju iz prve. Ukoliko ste se poželeli starinskoh kolača, onda je ovaj recept idealan za vas.
Sastojci:
Za biskvit:
- 3 jajeta
- 10 kašika šećera
- 13 kašika ulja
- 100 ml mleka
- 16 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 150 ml mleka
- 150 g čokolade
- 150 g margarina
- 150 g šećera
- 100 g kokosa
Priprema:
Ulupajte belanca, pa dodajte šećer, kašiku po kašiku. Zatim dodajte žumanca jedno po jedno, sve vreme muteći. Ulijte mleko i sjedinite. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo. Smesu istresite u četvrtast pleh srednje veličine i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Pečen biskvit ostavite da se malo prohladi pa tek onda secite. Margarin i mleko stavite u šepricu i zagrevajte na laganoj vatri uz mešanje. Kad je margarin skoro otopljen dodajte čokoladu i šećer, pa mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ostavite da se prohladi, a zatim ohlađeni biskvit umočite u čokoladu, a potom uvaljate u kokos.
MAFINI SA VOĆEM I PLAZMOM: Ukusni i mekani, gotovi za samo 20 minuta
RIZNICA ZDRAVLJA: Osim što su izuzetno ukusne, trešnje usporavaju starenje i čuvaju vitku liniju
(Pančevac/Stil)