STARINSKI ČUPAVCI SA KOKOSOM I ČOKOLADOM: Jednostavno se pripremaju, a ostaju sveži i mekani po nekoliko dana

11:04

06.06.2023

Podeli vest:

Pixabay

Čupavci su kolač bez kojeg nekada nije moglo da se zamisli slavlje, a bio je nezaobilazan i nakon nedeljnog ručka. Prave se od sastojaka koje svaka domaćica ima kod kuće, a uspevaju iz prve. Ukoliko ste se poželeli starinskoh kolača, onda je ovaj recept idealan za vas.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 3 jajeta
  • 10 kašika šećera
  • 13 kašika ulja
  • 100 ml mleka
  • 16 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:

  • 150 ml mleka
  • 150 g čokolade
  • 150 g margarina
  • 150 g šećera
  • 100 g kokosa

Priprema:

Ulupajte belanca, pa dodajte šećer, kašiku po kašiku. Zatim dodajte žumanca jedno po jedno, sve vreme muteći. Ulijte mleko i sjedinite. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo. Smesu istresite u četvrtast pleh srednje veličine i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Pečen biskvit ostavite da se malo prohladi pa tek onda secite. Margarin i mleko stavite u šepricu i zagrevajte na laganoj vatri uz mešanje. Kad je margarin skoro otopljen dodajte čokoladu i šećer, pa mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ostavite da se prohladi, a zatim ohlađeni biskvit umočite u čokoladu, a potom uvaljate u kokos.

MAFINI SA VOĆEM I PLAZMOM: Ukusni i mekani, gotovi za samo 20 minuta

RIZNICA ZDRAVLJA: Osim što su izuzetno ukusne, trešnje usporavaju starenje i čuvaju vitku liniju

(Pančevac/Stil)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.