DRUGI DAN POLAGANJA MALE MATURE Đaci danas rešavaju test iz matematike! Rezultati u nedelju!

08:57

22.06.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Testom iz matematike danas se nastavlja Mala matura 2023 za osmake. Ispit počinje u 9 sati i traje do 11 časova.

Prema Uputstvu Ministarstva prosvete koje je namenjeno učesnicima završnog ispita, učenici već u osam sati treba da budu u školi. Obavezno treba da ponesu đačku knjižicu i identifikacionu nalepnicu (Obrazac 41). U učionicu gde polažu završni ispit mogu da unesu vodu i neophodan pribor (hemijsku olovku, grafitnu olovku, šestar, trougao, lenjir). Zabranjena je upotreba mobilnih telefona, kalkulatora. Sve to moraju da ostave u torbi ispred učionice.

Đaci su juče polagali test iz srpskog (maternjeg) jezika, dok im sutra predstoji test iz predmeta po izboru od pet ponuđenih – istorija, geografija, fizika, hemija, biologija. Najviše učenika odlučilo se da polaže biologiju (38 odsto), sledi geografija (29 odsto), istorija (16 odsto), hemija (9 odsto) i na kraju fizika (8 odsto).

U nedelju, 25. juna do 8 sati biće objavljeni preliminarni rezultati završnog ispita, a đaci ih mogu pogledati u matičnoj školi ili preko portala Moja srednja škola. Za prigovore učenika na preliminarne rezultate rezervisani su 25. i 26. jun. Elektronskim putem se prigovori mogu poslati 25. juna, a dan kasnije mogu se predati u matičnoj školi.

Konačni rezultati male mature biće objavljeni 28. juna, a 29. i 30. juna popunjavaju se liste želja (elektronski ili neposredno u školi). U koju školu su raspoređeni učenici će biti obavešteni 3. jula, kada će biti objavljeni konačni rezultati raspodele po školama. Đaci koji ne uspeju da dođu do mesta u srednjoj školi, imaće šansu u drugom krugu, koji počinje odmah po objavljivanju rasporeda učenika u prvom krugu, dok će treći upisni krug biti 24. i 25. avgusta.

 

(Pančevac)

OVO SU REŠENJA TESTA IZ SRPSKOG JEZIKA Pogledajte odgovore sa današnjeg završnog ispita!

KALENDAR MALE MATURE Đaci danas polažu test iz srpskog (maternjeg) jezika! Objava rešenja testa danas posle 12 časova! 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.