UŽIVO 485. DAN RATA U UKRAJINI Ruska vojska uništila ukrajinsko skladište municije i tehnike! U Kursku dva puta delovala PVO

09:19

23.06.2023

Podeli vest:

FSB

U toku je 485. dan rata u Ukrajini. Prve informacije koje su stigle govore da su jutros širom Ukrajine zavijale sirene za vazdušnu opasnost.

Takođe, prema Telegram kanalima, odjekivale su i eksplozije.

Zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Malijar saopštila je da se nastavlja kontraofanziva na jugu zemlje, dok s druge strane, ruski predsednik Vladimir Putin navodi da ofanzivni potencijal Kijeva nije iscrpljen.
Ukrajinski PVO oborio je u ranim jutarnjim satima 13 ruskih krstarecih raketa koje su ciljale vojni aerodrom u zapadnoj oblasti Hmeljnicki, saopštilo je ukrajinsko vazduhoplovstvo.

08:33
Federalna služba bezbednosti Rusije privela je pet osoba koje su pokušale da sa teritorije Rusije nelegalno iznesu kilogram radioaktivnog cezijuma-137.

08:16
Ruska protivvazdušna obrana srušila je dron u ruskom gradu Kursk, nedaleko od ukrajinske granice, rekao je lokalni guverner. Roman Starovoit objavio je da je PVO imala dve akcije. Nije spominjao nikakvu štetu ili žrtve, a pozvao je građane da izbjegavaju krhotine koje su pale na zemlju.

07:18
Ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je u ranim jutarnjim satima 13 ruskih krstarecih raketa koje su ciljale vojni aerodrom u zapadnoj oblasti Hmeljnicki, saopštilo je ukrajinsko vazduhoplovstvo. Rakete su lansirali ruski strateški bombarderi iz oblasti Kaspijskog mora, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters. Sirene za vazdušnu opasnost jutros su se oglasile širom Ukrajine, uz upozorenje na ruske raketne i napade dronovima.

07:16

Sirene za vazdušnu opasnost jutros su se oglasile širom Ukrajine, uz upozorenje na ruske raketne i napade dronovima.

06:57
Ruska vojska kontroliše selo Sadovo u Tokmakskom rejonu Zaporoške oblasti i selo Urožajno u DNR.

06:56

Ruska artiljerija uništila je skladište municije i tehnike ukrajinske vojske u oblasti mesta Ščerbinovki u DNR, saopštio je načelnik pres centra grupe „Istok“ ruskih Oružanih snaga Vadim Astafjev.

(Pančevac/Sputnjik/RTS)

DANAS SLAVIMO SVETOG SVEŠTENOMUČENIKA TIMOTEJA BRUSKOG: Veruje se da je svetac oslobađao ljude od muka

NASTAVLJENI PROTESTI ZBOG HAPŠENJA SEDMORICE SRBA NA na KiM: Vučić obavestio Brisel o tome kako su pretučeni

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.