DANAS POČINJU PRIJEMNI ISPITI NA UNIVERZITETU U BEOGRADU Najveće interesovanje za FON

09:00

26.06.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT

BEOGRAD – U prvom upisnom roku na 31 fakultet Univerziteta u Beogradu (BU) prijavilo se ukupno 18.088 kandidata, a danas počinju prijemni ispiti, saopšteno je iz BU.

U saopštenju se navodi da je najveće interesovanje za Fakultet organizacionih nauka (FON), za čiji je upis prijavljeno 2.308 kandidata, a u odnosu na predviđen broj mesta, posle FON-a najveće interesovanje je na Stomatološkom, Arhitektonskom, Medicinskom i Elektrotehničkom fakultetu.

Kada je reč o studijskim programima, najveće interesovanje, kao i prošle godine, je za psihologiju na Filozofskom fakultetu – 547 kandidata za 116 mesta.

„Prijemni ispiti počinju u ponedeljak i traju do petka. Uprava Univerziteta je u saradnji sa MUP-om delovala preventivno kako bi prijemni ispiti bili organizovani na najbezbedniji mogući način. U ponedeljak se održavaju prijemni ispiti na 13 fakulteta, od čega sedam fakulteta ima prijemni samo tog dana: Arhitektonski, Saobraćajni, Fakultet političkih nauka, Ekonomski, Biološki, Geografski i Hemijski“, rekao je prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu Dejan Filipović.

Danas počinju i prijemni ispiti za Filozofski fakultet, Elektrotehnički, Rudarsko geološki, Učiteljski, Fizički fakultet i Poljoprivredni fakultet.

(Pančevac/Beta)

HITNA POMOĆ PANČEVO: U crkvi sa dva tornja jedna osoba kolabirala

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.