MESTO ODAKLE JE SVE POČELO Pančevačka manifestacija DANI VAJFERTA ove godine od 14. do 16. jula!

12:31

28.06.2023

Podeli vest:

printscreen/fb: Dani Vajferta

Gradska manifestacija „Dani Vajferta“ održaće se od 14. do 16.jula u organizaciji Turističke organizacije grada Pančeva, a pod pokroviteljstvom Grada Pančeva sa sloganom „Mesto odakle je sve počelo“.

Namera organizatora manifestacije je da se kroz promociju lika i dela uglednog Pančevca Đorđa Vajferta istaknu turistički, kulturno-umetnički i privredni potencijali grada Pančeva.

Prošle godine obeležen je veliki jubilej – 300 godina od pokretanja industrije i pivarstva na ovim prostorima, kada je davne 1722. godine na samoj obali Tamiša, u Pančevu pokrenuta prva pivara, a ujedno i prvi industrijski objekat u ovom delu Evrope.

Shodno tome, Turistička organizacija grada Pančeva se ove godine potrudila da na najbolji mogući način predstavi našim sugrađanima, kao i svim ostalim posetiocima ove manifestacije, bogato kulturno istorijsko i industrijsko nasleđe putem više nego zanimljivih programskih sadržaja, izložbi, predavanja a bogati uz propratni muzički program.

 

(Pančevac)

KONCERT TAMBURAŠKE MUZIKE U NARODNOM MUZEJU: ,,Tamburatorijum” pred pančevačkom publikom 28. juna

LAZAR STANOJEVIĆ (16) PRVA HARMONIKA VOJVODINE: Treba puno vežbe, rada i odricanja, ali kada dođu ovakvi rezultati, onda sve dobije smisao i to je vetar u leđa FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.