PANČEVAČKO KULTURNO LETO OD 3. JULA U SRCU GRADA: Zvezda manifestacije afrički muzičar Femi Kuti, za najmlađe organizovane mnogobrojne radionice

14:08

01.07.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT

Manifestacija „Pančevačko kulturno leto“ i ove godine će se održati u našem gradu, što znači da će građani od 3. jula do kraja avgusta uživati u različitim muzičkim sadržajima koje je pripremio Grad Pančevo u saradnji sa svim ustanovama kulture u gradu.

Ovogodišnji letnji program pretežno će se sastojati od koncerata, pozorišnih predstava, književnih večeri, izložbi i radionica za najmlađe.

Marija Jević, članica Gradskog veća za kulturu i omladinu, predstavila je program ovogodišnje manifestacije.

„Potrudili smo se da ove godine bude bogat program za sve naše sugrađane koji tokom leta ostaju u gradu, kao i goste Pančeva. Rekla bih da smo pripremili pravo muzičko putovanje kroz epohe, stilove, muzičke žanrove. Objedinili smo tokom leta različite muzičke sadržaje koji će zadovoljiti različite ukuse naših sugrađana, od onih najmlađih do onih najstarijih. Svake srede ćemo imati džez muziku ispred Narodnog muzeja Pančevo. U slučaju da padne kiša, koncert će biti u holu Muzeja. Leto je počelo s promenljivim vremenom, pa smo unapred razmišljali o alternativnom prostoru kako ne bismo neke od planiranih programa odlagali u slučaju lošeg vremena. Oni programi koji će se u avgustu organizovati ispred Kulturnog centra, u slučaju lošeg vremena biće izmešteni u dvoranu Kulturnog centra“, najavila je Marija Jević, članica Gradskog veća za kulturu i omladinu.

Ona je podsetila da je Grad Pančevo, kao i svake godine, organizator letnjeg programa zajedno sa svim ustanovama kulture u gradu jer je u pitanju zajednički program namenjen sugrađanima svih generacija.

„Uključeni su Kulturni centar, Narodni muzej, Dom omladine. Gledamo da to bude zajednički program, program svih nas namenjen sugrađanima svih generacija. Potrudili smo se da kompletan program bude veseo, da bude lepo, da svi vide da se u gradu zaista nešto događa. Za ovo leto bih posebno izdvojila nastup najveće žive zvezde afričke muzike danas, Femija Kutija. Jedan od najvećih živih afričkih muzičara, svakako najveća zvezda afrobita, sa brojnim “Grammy” nominacijama, ambasador Unicefa, legendarni Femi Kuti, nastupiće 25. jula u Pančevu, na Korzou. Dugo nismo imali priliku da ugostimo ovako veliku zvezdu. Dolazi sa svojih 12 izvođača, sa svojim igračicama. Biće to zaista veliki događaj za naš grad. Ulaz je slobodan, kao i za sve programe tokom Pančevačkog kulturnog leta“, najavila je Marija Jević.

Članica gradskog veća je najavila da će tokom leta u Pančevu nastupiti i grupa iz regiona Aerodrom, zatim će nastupiti Asim Sarvan iz grupe „S vremena na vreme“ u dvorištu Muzeja, zatim tribjut EKV „Krug“, kao i Nada Popaz koja će prirediti evergrin veče.

Za decu će biti organizovane različite radionice, između ostalog, tradicionalna radionica karikaturiste Nikole Dragaša svake srede u krugu Gradskog parka, biće organizovana i potraga za Andersenovim bajkama.

Kako je Marija Jević objasnila, ideja je da Pančevci imaju priliku da u svom gradu tokom leta slušaju dobru muziku i imaju kvalitetno ispunjeno vreme u julu i avgustu.

Pančevačko kulturno leto zatvoriće Dani pančevačkog rokenrola 30. avgusta i 1. septembra na platou ispred Kulturnog centra Pančevo.

Letnji program organizuje Grad Pančevo u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva, Domom omladine Pančevo, Gradskom bibliotekom Pančevo i Narodnim muzejom Pančevo.

(Pančevac)

PANČEVAČKI SLIKAR MARKO ADAMOVIĆ U 40 ODABRANIH IZ CELE SRBIJE: Slikarstvo treba da se vrati u „obične“ kuće

DANAS POČINJE OPOREZIVANJE FRILENSERA: Prijava prihoda i plaćanje poreza vršiće se putem NOVOG portala, najavljene poreske olakšice

EXIT ĆE ISPISATI STRANICE SVETSKE FESTIVALSKE ISTORIJE Biće prvi festival otvoren iz svemira!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.