RAZBUKTALI SE POŽARI OKO ATINE: Vlasti naredile evakuaciju, crni oblaci dima prekrili nebo FOTO I VIDEO

16:58

17.07.2023

Podeli vest:

Printscreen/Europenews

Veliki požar izbio je danas u regionu Kuvaras na istoku grčkog poluostrva Atika, saopštila je Vatrogasna brigada. Požar je izbio nešto iza podneva i prvo se širio niskim rastinjem, naveli su grčki mediji.

Prvi požar izbio je u oblasti Kouvaras na Atici u ranim popodnevnim satima, a putem broja za hitne slučajeve 112 poslato je upozorenje da se evakuiše nekoliko naselja na jugoistoku Atike.

Jak vetar potpomaže vatru, što posebno otežava rad vatrogasaca.

Vatra se kreće ka južnoj obali Atike. Vatrogasna služba je zatražila od stanovnika Saronide, Anavisosa i Lagonisa, popularnih letovališta, da se evakuišu prema Atini.

U požaru je spaljena suva trava i nisko rastinje, saopštila je vatrogasna brigada, a prenosi „Greek reporter“.

Za gašenje požara angažovane su snage od 55 vatrogasaca i 20 vatrogasnih vozila, dve pešačke jedinice i 31 rumunski vatrogasac sa pet cisterni za vodu, uz pomoć šest vatrogasnih aviona i četiri helikoptera – uključujući jedan koji je u funkciji koordinatora – iz vazduha.

Printscreen

Prema najnovijim informacijama iz policije, avenija Lavrio je zatvorena za vozila u oba smera između avenije Sounion i ruralnog puta Kouvara.

Kasnije je drugi požar izbio u oblasti oko Lutrakija, zapadno od Atine. Vatrogasna brigada je saopštila da je požar izbio zbog nepoznatih uzroka u šumi u mestu Kalitea u Lutrakiju, a jake vatrogasne snage su bile raspoređene da ugase vatru pošto je jak vetar duvao u toj oblasti.

Ubrzo nakon toga, poruka poslata sa broja za hitne slučajeve 112 naložena je evakuacija oblasti Kalitea, Pefkija i Irena u Korintu iz predostrožnosti. Stanovnicima je naloženo da krenu prema priobalnom gradu Lutrakiju.

(Pančevac/Blic)

 

DRAMA U OBRENOVCU: Na čoveka palo drvo dok je sedeo sa prijateljima, usmrtilo ga na mestu

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.