RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA NEVREME: Na snazi crveni meteo-alarm, obilne padavine pogodiće prvo ove krajeve Srbije

14:41

03.08.2023

Podeli vest:

Pixabay

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje zbog visokih temperatura, a sada je objavljeno jedno za naglu promenu vremena.

Ranije danas, RHMZ je objavio najavu za promenu vremena, međutim ta najava je sada postala i zvanično upozorenje zbog velike količine padavina koja se očekuje za vikend.

printscreen/RHMZ

– Za vikend temperatura u padu: u subotu za oko 7 °C i u većini mesta kretaće se od 25 do 30 °C, osim na krajnjem jugu gde će i dalje biti veoma toplo, oko 34 °C. U nedelju u svim predelima svežije, od 23 do 28 °S. Početkom sledeće sedmice takođe će se zadržati svežije vreme, sa dnevnom temperaturom ispod proseka za ovaj period godine. U subotu naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i povremeno umerenim i jakim severozapadnim vetrom pre podne zahvatiće zapadne i jugozapadne predele Srbije, kao i zapad Vojvodine, a posle podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve. U drugom delu dana očekuje se veća količina padavina i to posebno u Banatu, delovima Beograda, centralnoj Srbiji, kao i na istoku zemlje gde se očekuje od 40 do 70 mm za 12 h, lokalno i više – stoji u koje je RHMZ objavio danas u 12.30 sati.

Upaljen meteo alarm: Vreme je opasno
Crveni meteoalarm je za subotu upaljen je za Banat, Šumadiju, Pomoravlje i istočnu Srbiju, zbog najave nevremena.

Ovaj meteo alarm znači da je vreme opasno.

– Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi – objavio je RHMZ.

SUPERĆELIJE IZNAD BALKANA SIGURNO NISU VIĐENE NIKAD RANIJE Roberta Boskolo: Zbog ekstremnih toplotnih dešavanja moguće je više ovakvih pojava ovog ili narednih leta

(Pančevac/Novosti)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.