VEČE KLASIČNE MUZIKE U PONEDELJAK U PANČEVU: Duo Mago izvešće neka od najznačajnijih i najizazovnijih dela

10:23

04.08.2023

Podeli vest:

printscreen/FB/Dom omladine Pančevo
U okviru Kulturnog leta u Pančevu, u ponedeljak, 7. avgusta, biće priređeno veče klasične muzike. Od 20 sati na platou ispred Narodng muzeja nastupiće Duo Mago.
Duo Mago čine Vukašin Gogoš na klarinetu i Aleksa Marković na fagotu.
Vukašin i Aleksa od svojih prvih koraka u klasičnoj muzici sviraju zajedno, kroz različite kamerne sastave, a najzapaženije rezultate ostvaruju kao duo Dulsijan i Šalume, u klasi profesora mr Vere Carine i mr Nenada Mirića. Dobitnici su specijalnih nagrada pokrajinskog veća Vojvodine, kao i grada Pančeva za ostvarene rezultate na polju kamerne muzike, među kojima se istiću nazivi Laureata na Republičkom takmičenju i Međunarodnom takmičenju “Davorin Jenko”.
Na predstojećem koncertu, Duo Mago izvešće neka od najznačajnijih i najizazovnijih dela za ovaj sastav, Betovenove duete za klarinet i fagot, WoO 27, No. 1 i No.3. U drugom delu koncerta, duo će za publiku izvesti Pentatonic Theme & Four Variations, A. Pjer I Komad za klarinet i fagot, A.Grgin.
Vukašin Gogoš
Tokom svog školovanja nastupao je sa uspehom na mnogim takmičenjima i koncertima u zemlji i inostranstvu, u oblastima solistčkog i kamernog izvođaštva. Kao učenik srednje škole bio je deo evropskog projekta razmene đaka European Music Crossing u Trstu, Italiji. Diplomirao je u klasi profesora dr Ognjena Popovića na Fakultetu muzičke umetnosti.
Vukašin je ostvario trajne snimke za Radio-televiziju Srbije. Član je operskog orkestra Narodnog pozorišta. Takođe, sarađuje sa Simfonijskim orkestrom Ministarstva odbrane „ Stanislav Binicki“, kamernim orkestrom „Muzikon “, kamernim orkestrom Šlezinger, Beogradskim simfoničarima, kao i sa Beogradskom filharmonijom. Sarađuje sa renomiranim dirigentskim imenima kao što su Gabriel Felc, Bojan Suđić, Zubin Mehta i Srboljub Dinić, a usavršavao se kod klarinetista Andžeia Maevskog, Vencela Fuksa i Andreasa Otenzamera.
Aleksa Marinković
Rođen je 8. juna 1996. godine u Pančevu. Student master akademskih studija na Mocarteum akademiji u klasi prof. Marka Postingela. Do sada je osvojio preko 100 nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. (laureat na međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ u Begradu 2012, 2014, 2016, pobednik na međunarodnom takmičenju „Off beat“ u Krškom 2011, dobitnik prvenagrade na međunarodnom takmičenju „Ars nova“ u Trstu 2010. i dr. Dobitnik je nagrade Izvršnog veća Vojvodine za 2011. godinu za postignute rezultate, kao i nagrade „Dositeja“ za izuzetne rezultate u 2012. i 2013. godini. Bio je član nekoliko omladinskih orkestara: „Evropski duh mladih“ (Omladinski orkestar Centralne i Istočne Evrope), Deutsche-skandinavische jugend orchester“ (Berlin), fil. omladina „Borislav Pašćan“, omladinski orkestar „Naissus“ i drugi. Član je Beogradskih simfoničara, kao i festivalskog orkestra ,,Euregio“ sasedištem u Osnabruku (Nemačka). Svirao je kao ispomoć u orkestrima širom Srbije.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.