METEOROLOG IVAN RISTIĆ: Olujni oblak stiže u Srbiju sutra oko 14 časova! Protivgradne rakete neće nam pomoći!

11:55

04.08.2023

Podeli vest:

Printscreen/TV Prva

Meteorolog Ivan Ristić najavio je da olujni oblak stiže u Srbiju sutra oko 14 časova i da se od obilnih padavina, grada i poplava koje dolaze ne možemo zaštititi. 

– Superćelijske oluje su nešto novo što nam se desilo. Sad imamo prodor hladnog vazduha koji uglavnom dolazi krajem avgusta i početkom septembra. Dolazi do formiranja jakog ciklona. Kiša i grmljavina je već počela u Sloveniji, a olujni, grmljavinski oblaci doći će i u Srbiju sutra oko 14 časova – rekao je Ristić.

A kako Ristić kaže, od obilnih padavina, grada i poplava koje nam slede se ne možemo zaštititi.

– Cela Srbija će biti pod tim olujnim oblakom i pašće dosta kiše sa olujnim vetrom, a biće i grada. Od grada se ne možemo zaštititi. Protivgradne rakete neće nam pomoći. Pašće oko 50 mm kiše i treba upozoriti građane jer već kad količina pređe 20 mm dolazi do bujičnih poplava, tako da će sektor za vanredne situacije sutra imati pune ruke posla. Leto ide na pauzu i imaćemo tri do četiri dana maksimalnu temperaturu do 20 stepeni. Od utorka se vraća polako letnje vreme kada se očekuju prijatne temperature – rekao je Ristić.

(Pančevac/Kurir)

DANAS DO 38 STEPENI Upozorenje RHMZ: Pred nama još jedan pakleni dan, a onda sledi nagla promena vremena i veliki pad temperature

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM! Traje tri do četiri dana, kosi sve redom, jak je i uporan! LJUDI KOLABIRAJU I PADAJU U NESVEST!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.