ODRŽAN FAMILIJA FEST U KOVINU Uvek na prvom mestu očuvanje kulturnih vrednosti i porodice

12:16

29.11.2023

Podeli vest:

Facebook/OŠ "J. Jovanović Zmaj" Kovin

KOVIN – „Familija fest“ u organizaciji kovinske „Zmajeve“ osnovne škole održan je u Centru za kulturu. Cilj projekta je očuvanje kulturnih vrednosti i prezentovanje najvažnijoj ćeliji društva – porodici.

Muzičko – poetsko veče započelo je koncertom ansambla „Renesans“ koji neguje specifičnu muziku starih vremena na našoj muzičkoj sceni već 54 godine. Između njihovih numera, publici se obraćao šaljivim monologom Predrag Vuković Peđolino.

 

Zatim je nekoliko pesnika govorilo svoje stihove i pesme Jovana Dučića, Milana Rakića, Duška Trifunovića, Frančeska Petrarke i drugih. Nakon recitovanih stihova, na red su došli stihovi za koje je i komponovana muzika, koji su izveli članovi vokalno-instrumentalnog sastava „Agape“ sa sjajnim Željkom Savićem, nekadašnjim članom grupe „Bijelo dugme“, Duškom Stamenkovićem i Zoranom Tutunovićem. Program su obogatili i stendap komičar Miodrag Stošić, gitarista Zoran Filipović i gitaristkinja Ivana Rudić.

Kolektiv škole je još jednom pokazao da vodi računa ne samo o đacima, već i o njihovim roditeljima, kao o jednoj od važnih karika u obrazovnom procesu.

(Pančevac/RTV)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.