PESMA EVROVIZIJE 2024: Malme domaćin 37 zemalja na velikom muzičkom spektaklu

Od država bivše Jugoslavije će, kao i prošle godine, učestvovati Srbija, Hrvatska i Slovenija. Prvo polufinale je planirano za 7. maj, drugo dva dana kasnije, dok je veliko finale zakazano za 11. maj.

14:45

06.12.2023

Podeli vest:

Zastava Švedske
Pixabay

Evropska radiodifuzna unija objavila je da će se na predstojećoj Pesmi Evrovizije koja se održava sledeće godine u Švedskoj takmičiti izvođači iz 37 zemalja.

Nakon ovogodišnje pobede Lorin, odlučeno je da će se naredno takmičenje za Pesmu Evrovizije održati u Malmeu od 7. do 11. maja. Utvrđen je i broj zemalja učesnica. Na evrovizijskoj sceni u Malmeu nastupiće takmičari iz 37 država.

Osim domaćina Švedske, učestvovaće i sve zemlje „velike petorke“ – Velika Britanija, Italija, Nemačka, Francuska i Španija, a posle 31 godine na Pesmu Evrovizije vraća se Luksemburg.

Od država bivše Jugoslavije će, kao i prošle godine, učestvovati Srbija, Hrvatska i Slovenija.

Takmičiće se i Albanija, Australija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Gruzija, Grčka, Danska, Estonija, Izrael, Irska, Island, Jermenija, Kipar, Letonija, Litvanija, Malta, Moldavija, Norveška, Poljska, Portugalija, San Marino, Ukrajina, Finska, Holandija, Češka i Švajcarska.

Postoji mogućnost da se i Rumunija priključi takmičenju, pošto se i dalje vode pregovori o učešću sa rumunskim javnim servisom.

Pesma Evrovizije održaće se u „Malme areni“. Prvo polufinale je planirano za 7. maj, drugo dva dana kasnije, dok je veliko finale zakazano za 11. maj. Slogan takmičenja, kako je ranije najavljeno, neće se više menjati, pa će se i takmičenje u Malmeu održati pod geslom „Ujedinjeni muzikom“.

(Pančevac/RTS/Eurovision.tv)

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.