NIS OBELEŽIO SVETSKI DAN VOLONTERA: Jačanje reputacije kompanije

14:54

19.12.2023

Podeli vest:

NIS
NIS

Odlukom Generalne skupštine UN iz 1985. godine Međunarodni dan volontera obeležava se kao podsećanje na formiranje programa UN za volontere. Volontiranjem humani pojedinci iskazuju svoju spremnost da odgovore na potrebe drugih i pruže doprinos unapređenju kvaliteta života u svojoj zajednici. Prema pojedinim istraživanjima, naša zemlja je na drugom mestu u regionu po broju volontera. Sve je više primera da je značajan broj volontera organizovan unutar svojih kompanija, gde nailaze na razumevanje i podršku u pripremi i realizaciji humanih i filantropskih aktivnosti. Na ovaj način volonteri ne podržavaju samo svoju zajednicu i osetljive članove našeg društva, već istovremeno jačaju duh zajedništva u svom timu, unapređuju svoja znanja i veštine, te ostvaruju nova prijateljstva i kontakte. Poslednjih godina smo svedoci da sve više kompanija daje podršku svojim zaposlenima koji učestvuju u volonterskim akcijama, jer se tako jača reputacija unutar zajednice u kojoj posluju.

Kompanija NIS je jedna od njih, ali prema svemu učinjenom u proteklih nekoliko godina, ona je lider u Srbiji kada je reč o društveno odgovornom poslovanju, u koje je od 2009. godine uložila više od pet milijardi dinara. Napretku zajednice, u sinergiji s kompanijom, nesebično doprinose i zaposleni u NIS-u. O tome svedoči i činjenica da Klub volontera ove kompanije, koji je osnovan 2018. godine, danas u svojim redovima broji oko 2.000 vrednih članova, što ga čini jednim od najbrojnijih privrednih volonterskih klubova u našoj zemlji. Zaposleni u NIS-u su za pet godina postojanja Kluba sproveli više od osamdeset volonterskih akcija i time svojoj zajednici donirali 7.000 radnih sati s ciljem pružanja podrške osetljivim kategorijama društva, realizacije ekoloških akcija, kao i za edukaciju dece i mladih. U poslednje tri godine, putem internog volonterskog konkursa, kompanija NIS podstiče svoje zaposlene da aktivno učestvuju u radu Kluba volontera i predlože projekte od značaja za zajednice u kojima žive i rade. Tema ovogodišnjeg konkursa, koji je realizovan pod sloganom „Mali koraci za velike osmehe”, bila je podrška deci iz grupa koje zahtevaju posebnu pažnju zajednice.

Tako su u okviru ovogodišnjeg volonterskog konkursa članovi Kluba volontera kompanije NIS uredili i oslikali radni kutak u prostorijama Udruženja dece s posebnim potrebama „Naši snovi” u Valjevu, dok su u Kuršumliji čekaonicu dečjeg odeljenja opremili mobilijarom i knjigama, a dvorište Doma zdravlja Kuršumlija oplemenili zasadom novih biljaka. Treća akcija u okviru konkursa realizovana je u Bačkom Petrovcu, gde je uređeno dvorište i obnovljen je mobilijar za sport i razonodu Udruženja roditelja osoba s posebnim potrebama „Mi”.
Takođe, ove godine članovi Kluba volontera kompanije NIS posetili su štićenike Dečjeg sela „Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, koje su obradovali biciklima i igračkama, a povodom početka školske i akademske godine uredili su učionicu Svratišta za decu i mlade grada Novog Sada i obnovili otvorenu pozornicu Doma kulture „Studentski grad”. Tradicionalno, članovi Kluba volontera NIS-a daju aktivan doprinos zaštiti životne sredine, sagledavajući to kao jedan od ključnih zadataka za budućnost. Povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, više od 200 volontera, među kojima su i volonteri NIS-a, učestvovalo je u akciji pod nazivom „Radni dan za prirodu” u Nacionalnom parku Fruška gora. U kompaniji NIS ističu da će realizacija društveno odgovornih aktivnosti i dalje biti jedan od prioriteta kompanije, kao i da će nastaviti da razvijaju Klub volontera, na koji su naročito ponosni.

(Z.S.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.