ZAUSTAVLJENI SRPSKI TENISERI Đere posustao protiv Francuza, Lajovića pobedio Italijan!

08:49

16.01.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram: designbydjinkev

U toku je treći dan Australijan Opena, a na teren su izašli i srpski predstavnici. Laslo Đere je poražen u petom setu protiv Artura Kazoa, dok je Dušan Lajović izgubio od Italijana Đulia Cepijerija rezultatom 1:3 u setovima.

Prvi je na teren izašao Laslo Đere, i to protiv Francuza Artura Kazoa.

Francuski predstavnik je bolje ušao u meč i odmah na startu je napravio brejk, za vođstvo 3:0 u prvom setu.

Đere je uspeo da osvoji naredna dva gema na svoj servis, ali nije bio ni blizu brejka do kraja prvog seta. Novi brejk napravio je Kazo, i to za osvajanje prvog seta rezultatom 6:2.

Drugi set je bio mnogo duži i naporniji za oba tenisera. Ni Đere ni Kazo nisu uspeli da naprave brejk u ovom setu, pa su sa 6:6 ušli u taj brejk. Ovde je više sreće imao srpski predstavnik, koji je uspeo da poravna rezultat na 1:1 u setovima.

Treći set je novim brejkom otvorio Francuz. Đere je potom lako branio svoje servise, ali nije uspevao ni da zapreti protivniku. Kazo je ponovo nadmudrio Srbina u završnici ovog seta, kada je napravio još jedan brejk i rezultatom 6:2 poveo sa 2:1 u setovima.

U četvrtom setu viđena su tri brejka u nizu. Prvi je napravio Đere, zatim Kazo, pa ponovo srpski teniser. Đere je na kraju uspeo da sa 6:3 izjednači na 2:2 u setovima.

Peti set trajao je jako kratko, a do brejka je došao Kazo rezultatom 3:1. Ovde je Đere već posustao, pa su svi naredni gemovi proleteli do novog brejka Francuza, kojim je postavio i konačan rezultat petog seta 6:2. Đere je poražen rezultatom 2:3 u setovima.

I Dušan Lajović je započeo na sličan način kao Đere, i odmah je na početku meča dozvolio brejk protivniku. Ovo je bilo dovoljnu Italijanu Cepijeriju da dobije prvi set rezultatom 6:3.

Lajović je u drugom setu zaigrao bolje, i uspeo je da oduzme drugi servis protivniku. Kao i prvi, i drugi set je rešio jedan brejk. Srbin je priveo ovaj set kraju rezultatom 6:3 i izjednačio je rezultat u setovima na 1:1.

Treći set bio je gotovo identičan kao prvi. Italijan je napao na samom početku, Lajović je lako predao svoj prvi servis u setu i nije uspeo da se oporavi do kraja. I treći uzastopni set na meču završen je rezultatom 6:3, što je donelo Cepijeriju novu prednost od 2:1.

Četvrti set bio je mnogo neizvesniji od ostalih, i viđena su dva uzastopna brejka. Prvi je napravio Cepijeri, drugi Lajović. Posle 6:6, ušlo se u taj brejk, u kome je izdominirao Italijan. Lajović je izgubio meč rezultatom 1:3 u setovima.

(Pančevac/Sportal)

NOVAK NA TERENU OD 11 SATI Evo gde možete pratiti meč!

NOVAK SAZNAO SLEDEĆEG RIVALA Mladi Australijanac se ne plaši srpskog tenisera

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.