VUČIĆ PRIMIO PORODILJU IZ SREMSKE MITROVICE Žao mi je deteta, babice su bilе fer i potvrdile SVE

Predsednik je zahvalio Marici Mihajlović na hrabrosti, odlučnosti, otvorenost i poštenju. Dete da vratimo ne možemo, ali možemo da pokušamo da nešto ispravimo u budućnosti

13:29

25.01.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pink

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prima u posetu porodilju Maricu Mihajlović iz Sremske Mitrovice.

– Jako mi je žao i jako mi je teško, dete da vratimo ne možemo, hvala što ste došli, rekao predsednik dodavši da je čuo da je molila za carski rez i da je čuo da su babice bile fer i da su u najvećem delu potvrdile ono što je rekla – rekao je predsednik.

– Posebno mi je žao deteta, posebno što je to prvo dete moralo da bude, rekao je i dodao da je čuo i za socijalni problem gde će država da pomogne i još neke sitnice da učini. Rekao je Marici da ga pita šta god hoće da mu kaže šta god hoće pa kazao da ne donosimo presude pre suđenja ali da ćemo u budućnosti da ustanovimo neka nova pravila u tom postupanju – naveo je Vučić.

Predsednik je juče rekao da joj se zahvaljuje što je izašla sa svojom pričom u javnost.

Podsetimo, slučaj Marice Mihajlović dospeo je u žižu javnosti kada je porodilja objavila da je izgubila bebu nakon nasilnog porođaja, a lekara M.M. optužila za za akušersko nasilje i smrt deteta.

Porodilja Marica Mihajlović (26) potvrdila je ranije za „Novosti“ da je sa suprugom Danijelom preuzela nalaz 10 dana posle porođaja u kome piše da je smrt bebe Elene Novakov iz Šida posledica nasilnog porođaja. To je potvrđeno obdukcijom, a navedeno je u zvaničnom obdukcionom nalazu Klinike za pedijatriju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodina u Novom Sadu.

(Pančevac/Novosti)

MARICA SUTRA SA VUČIĆEM O AKUŠERSKOM NASILJU: Ispričaćemo SVE predsedniku IDEMO DO KRAJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.