ZAVRŠILA JE TRI FAKULTETA I VRATILA SE NA SELO: „Bila sam preškolovana, što je bilo poražavajuće za mene“

Tanja nema samo diplome iz Srbije, već i iz Italije, gde je dodatno usavršavala svoje znanje o poljoprivredi.

11:49

30.01.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Završila je čak tri fakulteta i pre nego što je napunila 30 godina. Umesto da bude ekspert u nekom kabinetu, odlučila je da se vrati na selo Orlovat u Banatu i uzgaja stoku. Više o tome je govorila Tanja Prohaska, preduzetnica i poljoprivrednica za TV Prva.

Kako je rekla u jutarnjem programu TV Prva, Tanja nema samo diplome iz Srbije, već i iz Italije, gde je dodatno usavršavala svoje znanje o poljoprivredi.

„Tamo sam završila valorizaciju tipičnih agroprehrambrenih proizvoda i održivi razvoj. Svoje znanje sam pokušala da primenim u Srbiji. Konkurisala sam u Ministarstvu poljoprivrede, Ministarstvu prosvete, Ministarstvu nauke, a pored toga, konkurisala sam i u privatnom sektoru. Međutim, što se tiče privatnog sektora, tu sam naišla na problem – bila sam preškolovana, što je bilo poražavajuće za mene“, priča ova preduzetnica, te dodaje da nije imala puno uspeha ni u državnom sektoru, jer, kako kaže, nije imala veze.

A kako je došla do sela Orlovat, Tanja s omehom kaže: „Udajom“.

„Suprug i njegova porodica tada su imali manju farmu krava, znači od 25 do 30 grla, a danas brojimo 70 i mnogo smo se proširili i to najviše našom željom i radom.“

Tanja ističe da ne žali što se vratila u Srbiju, jer je, ipak, dosta vezana za svoju zemlju, a pre svega za svoju porodicu.

„Nikad nisam razmišljala negde da ostanem. I da sam imala priliku do ostanem u Italiji, za to bih se jako teško odlučila, jer sam vezana za Srbiju, za svoju porodicu, tako da mi je bilo bitno da sam tu i da se vratim.“

(Pančevac/superzena.b92.net)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.