RAT U UKRAJINI Ruske snage NAPREDUJU U AVDEJEVKI, ukrajinske se IZVLAČE IZ GRADA

12:58

07.02.2024

Podeli vest:

Ministarstvo odbrane Rusije

Ruske trupe nastavljaju zsauzimanje Avdejevke. Bukvalno svakog dana ukrajinske snage se izvlače iz grada ulicu po ulicu, objekat po objekat, javlja TV Front.

Posle probijanja ukrajinske odbrane na severu grada, ruske trupe razvijaju ofanzivu u oblasti avdejevskih dača. Nakon povlačenja Oružanih snaga Ukrajine sa teritorije dačinih parcela, ruske snage sistematski zauzimaju položaje koje je tamo prethodno uspostavila ukrajinska vojska.

Najmanje dve ulice u južnom delu daća zadruge došle su pod kontrolu ruskih boraca. Takođe, ruske oružane snage zauzele su čitavu teritoriju susednih dača s istoka i severoistoka, poboljšavajući svoj položaj zapadno od kamenoloma.

Jurišne grupe ruske vojske uspele su da probiju odbranu ukrajindske vojske u rejonu Novomihajlovke u pravcu Južnog Donjecka, pri čemu su ušle u selo. Prema poslednjim podacima koji dolaze sa prve linije fronta, Rusi su se učvrstili na periferiji i bore se, pokušavajući da izbace Ukrajince iz naseljenog mesta.

Ukrajinske snage na ovom delu fronta su se povukle zapadno od železničke pruge – pre svega na teritoriju koksare (AKHZ). Dan ranije ruska vojna avijacija je intenzivno delovala po pozicijama Oružanih snaga Ukrajine u AKHZ. Izvršeni su i snažni artiljerijski udari.
Većina teritorije sa daćama je sada siva zona. Istovremeno, ruske trupe sistematski zauzimaju daća zadrugu, približavajući se koksari iz ovog pravca.

(Pančevac)

MEĐU 300 NA SVETU Ana Žigić je prva Srpkinja koja je preveslala Atlantik

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.