MUP SE OGLASIO Deca iz Ribnikara puštena kući, pronađen nož kod učenika

Školskom policajcu je prijavljeno da dečak koji je osmi razred ima nož. Za nož koji je pronađen u njegovom rancu, učenik je rekao da nije njegov.

13:21

23.02.2024

Podeli vest:

Vikipedija/Nikolina Šepić

Deca koja pohađaju OŠ „Vladislav Ribnikar“ danas su puštena kućama, a roditeljima je stigla poruka da nastave neće bit do kraja dana, javljaju beogrdski mediji. Ova poruka je usledila, kako javljaju beogrdski medji, a posle je potvrdio i MUP, nakon što je kod jednog učenika u rancu pronađen nož. U školu je došla i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, koja je izjavila da su preduzete  sve potrebne procedure kako bi učenici bili bezbedni i kako se ništa ne bi dogodilo.

– Svi smo mi ovde sa posebnim emocijama ispred škole “ Vladislav Ribnikar“. Nadležni ispituju sve detalje događaja i javnost će o svemu biti obaveštena.

Podsetimo, u  Vajber poruci upućenoj roditeljima je navedeno da će detaljne informacije o svemu dobiti kasnije, ali istovremeno, na društvenim mrežama pojavila se inormacija da je kod jednog učenika, navodno 8. razreda, pronađen nož. Kako je potvrdio jedan od roditelja za N1, ta informacija je istinita. Sve se dogodilo na školskom odmoru.

Saopštenje MUP-a Nakon što je danas oko 10.35 časova školskom policajcu Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu prijavljeno da učenik osmog razreda ima nož u rancu, isti učenik je odmah pronađen i doveden kod direktora navedene škole. Za nož koji je pronađen u njegovom rancu, učenik je rekao da nije njegov. Niko nije povređen, niti je učenik ikome pretio. Svi učenici OŠ „Vladislav Ribnikar“ su bezbedni. Dalji rad je u toku.

Kako je potvrdio jedan od roditelja za N1 čije je dete u tom odeljenju, ta informacija je istinita. Prema navodima, nož je pronađen u rancu. Nije poznato da li je pretio nožem, ili je neko posumnjao, ali je utvrđeno da ima nož kada je pretresen ranac. Kako nam je ispričao roditelj jednog od učenika tog razreda, deca su pronašla nož, nakon što ga je on pokazivao. Đaci su zatim obavestili obezbeđenje i školskog policajca.

Na pitanje N1 kako je nož dospeo u učionicu, pored obezbeđenja, roditelj je rekao da je „obezbeđenje nikakvo“. Istovremeno Kurir objavljuje da je školskom policajcu je prijavljeno da dečak koji je osmi razred ima nož. Proverom, u rancu je nađen nož, ali dečak negora da ke njegov. Majka dečaka je takođe potvrdila da takav nož nije iz njihove kuće.

Roditelj kaže da se radi o učeniku na čije je ponašanje i ranije skretana pažnja upravi škole. Ostavljao je pre dva, tri meseca uznemirujuće snimke na Tik-Toku, kaže jedan od roditelja. Roditelji navode da su bili na sastanku tim povodom i smatraju da je „to htelo da se zataška“. Iz škole je tada rečeno da je obavljen razgovor sa detetom i da je sve u redu i da se sve te situacije neće ponavljati.

Kako Kurir saznaje, jedan od učenika je rekao školskom policajcu kako učenik osmog razreda ima nož u rancu.

– Nakon što je prijavljeni učenik nađen, u kancelariji direktora mu je pregledan ranac u kom je nađen nož. Dečak je rekao da taj nož nije njegov kao i da ne zna odakle je – kaže izvor Kurira.

N1 je pokušao da stupi u kontakt sa školom, ali nikakav odgovor nismo dobili. Upit je poslat i MUP-u.

Podsetimo, 3. maja je u toj školi izvršeno masovno ubistvo, kada je tada 13-godišnji dečak ubio devet đaka i čuvara.

(Pančevac/N1)

GORIVO SKUPLJE ZA DINAR Litar evro dizela koštati 206 dinar

BANATSKO NOVO SELO Pokidane telefonske i internet linije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.