PAO ZBOG PRONEVERE Uhapšen Novica Antić

Beogradski medji izveštavaju da je Novica Antić uhapšen zbog krivičnog dela pronevera jer je, između ostalog, doneo odluke kojim se Predragu Jevtiću isplaćuje 3.5 miliona dinara neosnovano.

13:17

27.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

U velikoj akciji pripadnika UKP uhapšen je vrh vojnog sindikata. Uhapšen je Novica Antić, predsednik vojnog sindikata.

Beogradski medji izveštavaju da je Novica Antić uhapšen zbog krivičnog dela pronevera jer je, između ostalog, doneo odluke kojim se Predragu Jevtiću isplaćuje 3.5 miliona dinara neosnovano, javlja portal 24sedam.

Isti portal dodaje da je Antić  preuzimao  telefone i tehniku sindikata i dalje prodavao čime je oštetio sindikat za preko 1.5 miliona. Kao i što je Dušku Tolmaču isplaćeno oko 700.000 dinara na ime pozajmica suprotno aktima sindikata.

Lider vojnog sindikata Novica Antić, koji je, posle pretresa porodične kuće u Kragujevcu, danas priveden, biće saslušan u Policijskoj upravi Kragujevac u prisustvu svog advokata Siniše Lunića. To je potvrdio advokat Lunić koji očekuje početak davanja izjave u kragujevačkoj policiji.  On je kazao da mu je poznata kvalifikacija krivičnog dela koji se Antiću stavlja na teret, ali da će kasnije izneti detalje o tome.

Drugi uhapšeni Duško Tolmač je osumnjičen takođe za proneveru jer je Novici Antiću suprotno aktima sindikata pribavio korist od 6.2 miliona dinara.

Predrag Jevtić je osumnjičen za proneveru mobilnih telefona i opreme sindikata koje je dobijeno preko operatera dalje prodavao i na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist preko 1.5 miliona dinara

Podsetimo,  jutros je u velikoj akciji UKP uhapšen Novica Antić, predsednik vojnog sindikata.

„Policija je rano jutros u Kragujevcu, po nalogu tužioca, ušla u kuću predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića i započela pretres, koji je u 09.45 sati još  trajao“, izjavio je FoNetu njegov advokat Siniša Lunić.

Antiću je oduzet mobilni telefon, a eventualno rešenje o zadržavanju još nije doneto.

Lunić je tada rekao da pretpostavlja da su razlog pretresa Antićeve aktivnosti u Vojnom sindikatu i da će najverovatnije biti priveden tužilaštvu u Novom Sadu, koje je teritorijalno nadležno za Sombor, gde je sedište tog sindikata.

(Pančevac/Fonet/Beta)

TRIJUMF BOKSERA PROFESIONALCA IZ PANČEVA Evo koje su sve trofeje doneli sa prvenstva u Beogradu

POZLATILA SE OŠ BRANKO RADIČEVIĆ Pavle Radivojević iz Beča doneo 2 zlatne medalje

MEDALJA ZA AK DINAMO: Novak Perišić osvojio bronzu na Prvenstvu Srbije za pionire

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.