ZA NJU JE ČUO CEO SVET: Atomska banja se nalazi na specifičnom magnetnom polju

15:25

04.03.2024

Podeli vest:

RINA

Čačak – Popularnost jedne od najpoznatijih srpskih banja i dalje ne jenjava. Interesovanje sa Atomsku banju Gornja Trepča o kojoj je pisao i čuveni Gardijan je veliko, a smeštajni kapaciteti se brzo popunjavaju. Gosti stižu sa svih strana sveta, ali ipak prednjače domaći posetioci koji su upoznati koliko je lekovito ovo mesto.

– Kapaciteti se pune i sve je veće interesovanje domaćih turista, jer su se ljudi nekako više okrenuli prirodi i dolaze ovde kod nas na termomineralnu vodu koja je jedinstvena iu Evropi u svetu, beže od svakodnevnog stresa i gradskIh sredina i ovde pronalaze mir. Nalazimo se na 460 metara nadmorske visine, jakom magnetnom polju, tako da sam boravak ovde u Atomskoj banji je sam po sebi terapija”, rekao je za RINU Nenad Mladenović, direktor marketinga Atomske Banje.

Kada su u pitanju vaučeri, takođe, vlada veliko interesovanje, a prvi kontigent od 100.000 vaučera podeljen je u rekordna prva dva sata.

– Očekujemo sada svi taj novi broj vaučera koji će Ministarstvo odobriti, naši potencijalni korisnici usluga već imaju spremne rezervacije. Poslali smo više od 3 000 rezervacija, tako da onog trenutka kada bude objavljeno, verujemo da će naši gosti biti u poštama i ostvariti svoje pravo na subvencionisani odmor”, kazao je Mladenović.

Što se tiče turističke ponude grada Čačka, ona je raznovrsna, zabeležen je veoma uspešan nastup na Sajmu turizma u Beogradu gde je prezentovano sve ono što jeste turizam grada na Moravi.

– Između ostalih Atomska Banja je pravi turistički biser, naravno, tu je i nezaobilazna ovčarsko-kablarska klisura, Ovčar Banja koja je i dalje u revitalizaciji, koja se i dalje gradi, pa očekujemo i završtek nekih najvažnijih projekata, poput vidikovca na Kablaru u toku ove godine. Naravno, tu je i jezero Međuvršje, kulturno – istorijski spomenici, kulturno – istorijsko bnasleđe u samom centru grada. Takođe, moram reći da Čačak standardno beleži dobar porast u nekoliko procenata noćenja, pa između ostalog sam grad, sam Čačak su imali zaista veliko povećanje dolazaka broja turista za skoro 10 odsto”, rekao je Vojin Jakovljević, direktor TO Čačak.

Na nedavnom Sajmu turizma u Beogradu, štand TO Čačak je bio dobro posećen, ostavreni su brojni i dobri kontakti.

– Između ostalog imali smo i nagradnu igru za koju je učešće uzelo dosta posetilaca, imali smo i posetu predsednika države na našem štandu, koji se zanimao i interesova za projekte u ovčarsko-kablarske klisuri I projkete koje imamo na jezeru Međuvršje, u Ovčar Banji i na Kablaru, tako da mi smatramo da smo imali zaista dobar sajam da smo zaista dobro prezentovali naš grad”, zaključio je Jakovljević.

(Pančevac/RINA)

Obišao SVET, ali se VRATIO na SELO: Operski pevač od obične JARUGE napravio RAJ

BRUKA U LOVIŠTU LIM U PRIJEPOLJU: Zabrana lova, a oni odstrelili skotnu divlju svinju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.