MLADOST 2024 Održan karate turnir u Pančevu

08:46

13.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Pančevo

Pančevo je ponovo bilo domaćin jedne izuzetne sportske manifestacije koja je okupila veliki broj ljudi. Ovoga puta, to je bio 24-ti po redu Međunarodni karate turnir.

Hala sportova u Pančevu bila je domaćin Međunarodnog karate turnira pod nazivom „Mladost 2024“. Ovo internacionalno takmičenje koje se po 24-ti put održava u našem gradu ponovo je okupio veliki broj klubova kako iz Srbije, tako i iz inostranstva. Na takmičenje se prijavilo ukupno 42 kluba, a učestvovala su deca od 7 godina, pa sve do veterana. Prvi trener karate kluba Mladost i organizator ovog turnira, Tihomir Makitan, ističe da je ovo takmičenje veoma važna priprema za sve karatiste.

Ovo je turnir koji je uvek natempiran da bude pred neka važna takmičenja. Za nedelju dana imamo Kup Srbije za kadete, juniore i seniore, a za dve nedelje imamo Balkansko prvenstvo u Istanbulu. Imamo dosta takmičara koji se ovde pripremaju za naredne izazove. Ovakvi turniri su odlični da takmičari provere svoje znanje, a i da se takmičari koji se nisu dugo borili, polako vraćaju u prepoznatljivu formu, rekao je Tihomir Makitan.

Jedan od učesnika ovog turnira bio je i Filip Vujinović, član karate kluba Mladost iz Pančeva,koji otkriva da se za karate odlučio jer ga je tata trenirao.

„Od njega sam i video sve ovo i jako mi se svidelo“.

Drugi takmičar kaže da planira da nastavi sa karateom.

„Sada idem u Istanbul na Balkansko prvenstvo i ovo mi je odlična priprema“.

Na turniru „Mladost 2024“ učestvovalo je čak 37 klubova iz Srbije što je premašilo sva očekivanja organizatora. Pored domaćih klubova, prijavljeno je tri kluba iz Rumunije, i dva kluba iz Bosne i Hercegovine. Organizatori turnira su na kraju istakli da je ovo pravi način za promovisanje ove plemenite veštine među mlađom populacijom.

(Pančevac/RTV Pančevo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.