CRVENI KRST PANČEVO: Održan dečji sajam prevencije trgovine ljudima

17:21

13.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

U prostorijama Crvenog krsta Pančevo organizovan je Dečji sajam prevencije trgovine ljudima. Tim povodom, ovom događaju su prisustvovali su mališani iz Predškolske ustanove „Dečja radost“, sa svojim vaspitačicama i direktorkom Ilijanom Mišković.

Pančevački Crveni krst nastavlja sa akcijama u koje su uključeni najmlađi članovi našeg društva. Ovoga puta, to je bio dečji sajam prevencije trgovine ljudima. Prevencija i vršnjačka edukacija su metode koje uspešno produbljuju svest mladih za prepoznavanje i razumevanje, ali i zaštitu, od potencijalnih opasnosti u različitim životnim situacijama. Ilijana Mišković, direktorka predškolske ustanove „Dečja radost“ iskoristila je priliku da zahvali pančevačkom Crvenom krstu na još jednoj edukativnoj akciji koja će umnogome proširiti svest među decom o ovoj važnoj temi.

„Iskoristila bih priliku da zahvalim Crvenom krstu što organizuje ovako nešto. Radionice su prilagođene deci ovog uzrasta što je veoma važno, koja mogu da razumeju kroz igrice i priče šta je to opasnost koja vlada sa svih strana, i koliko je zapravo važno ne pričati sa nepoznatim ljudima“, ističe Ilijana Mišković.

Aktivnosti koje Crveni krst Pančevo sprovodi imaju veliki preventivni značaj jer su usmerene na decu i mlade, kao posebno ugrožene ciljne grupe, ali i na profesionalce koji, u svom radu, mogu doći u kontakt sa žrtvama trgovine ljudima. Sekretarka Crvenog krsta Pančevo Milica Todorović smatra da je osim edukacije mladih, veoma bitno objasniti šta znači i preventivno delovanje, kako do nemilih događaja ne bi ni dolazilo.

„Još uvek smo u nedelji Crvenog krsta i sa nizom aktivnosti želimo da podsetimo šta sve to radi Crveni krst, preventivno, kako bi brinuo o bezbednosti svih naših građana, kako bi im bili podrška u različitim oblastima i životnim situacijama. Briga o deci i prevencija i različiti tip radionica koje sprovodimo jesu i upravo ono što se dešava danas, u prostoru Crvenog krsta Pančevo, prevencija u borbi protiv trgovine ljudima. Deca iz predškolskog doba su došla da na neki način nauče niz značajnih veština koje će im u budućnosti mnogo značiti“, kaže Milica Todorović.

Razmere problema trgovine ljudima i njegov uticaj na život i zdravlje ljudi dovele su do aktivnog uključivanja Crvenog krsta Srbije u nastojanje da se spreči i olakša ljudska patnja.Samo zajedničkom i kontinuiranom aktivnošću svih institucija može se stati na put ovom ozbiljnom problemu, zaključuju naše sagovornice.

(Pančevac)

CRVENI KRST: Sutra Dečji sajam prevencije trgovine ljudima

CRVENI KRST PRIPREMIO NAMIRNICE ZA NERADNE DANE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.