CRVENI KRST: Sutra Dečji sajam prevencije trgovine ljudima

15:39

12.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

U ponedeljak, 13. maja, u prostorijama Crvenog krsta Pančevo održaće se Dečji sajam prevencije trgovine ljudima u terminu od 9 do 12 časova.

Metod za postizanje dobrih rezultata Lokalnog tima u ovoj oblasti, a koji sprovodi Crveni krst Pančevo, je prevencija i vršnjačka edukacija čime se uspešno podiže kapacitet mladih za prepoznavanje i razumevanja, ali i zaštitu, od potencijalnih opasnosti u različitim životnim situacijama.

– Aktivnosti koje sprovodimo imaju veliki preventivni značaj jer su usmerene na decu i mlade, kao posebno ugrožene ciljne grupe, ali i na profesionalce koji, u svom radu, mogu doći u kontakt sa žrtvama trgovine ljudima, saopštava Crveni krst Pančevo.

Razmere problema trgovine ljudima i njegov uticaj na život i zdravlje ljudi dovele su do aktivnog uključivanja Crvenog krsta Srbije u nastojanje da se spreči i olakša ljudska patnja, a samo zajedničkom, sveobuhvatnom, kontinuiranom aktivnošću svih institucija i društveno odgovornih organizacija može se stati na put ovom ozbiljnom problemu.

– Tim povodom posetiće nas deca iz Predškolske ustanove “Dečja radost” Pančevo sa svojim vaspitačicama i direktorkom Ilijanom Mišković i gradski većnik Milenko Čučković, koordinator Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima grada Pančeva, dodaje se u saopštenju.

FOX TRAIL: 8 medalja za AK “Tamiš”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.