VUČIĆ RAZGOVARAO SA ELIZABET ALEN: Dobar i koristan razgovor sa državnom podsekretarkom

14:15

15.05.2024

Podeli vest:

Instagram/Buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa američkom državnom podsekretarkom za javnu diplomatiju i javne poslove Elizabet Alen o unapređenju saradnje, regionalnim i geopolitičkim pitanjima, kao i evropskom putu Srbije i problemima Srba na Kosovu

“Dobar i koristan razgovor sa državnom podsekretarkom za javnu diplomatiju i javne poslove Sjedinjenih američkih država Elizabet Alen o regionalnim i geopolitičkim pitanjima, kako i o jačanju bilateralnih odnosa Srbije i SAD. Razmotrili smo mogućnostima za širenje saradnje Srbije i SAD u oblasti kulture i obrazovanja, naročito različite vrste programa za stipendije, za razmenu studenata, kultura i znanja.

Razgovarali smo i o podršci SAD napretku Srbije na putu ka punopravnom članstvu u EU. Ukazao sam na pritiske sa kojima se suočavaju Srbija i Srbi i zamolio SAD da pojača svoj angažman i iskoristi svoj uticaj kako bi se očuvala stabilnost regiona i stvorili preduslovi za iskrenu saradnju i konkretan napredak regiona i svih naših građana ka boljoj i prosperitetnijoj budućnosti.”, napisao je predsednik na instagramu.

(Pančevac)

Sijarto: Mađarska će glasati protiv Rezolucije o Srebrenici

TRENUTAK KADA ĆE SVE U SRBIJI I SRPSKOJ DA STANE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.