KROZ baraž do OPSTANKA u eliti Želji potreban bar 1 bod u Ivanjici

Sada je Železničaru na gostovanju u Ivanjici, koje je na programu danas , dovoljan i bod kako bi osigurao mesto u baražu i stekao šansu da u duelima sa ekipom iz Prve lige sačuva status superligaša.

11:58

24.05.2024

Podeli vest:

Milan Šupica

Od dolaska Tomislava Sivića na mesto šefa stručnog štaba Fudbalski klub Železničar zna samo za uspehe. Počelo je remijem u Subotici, nastavilo se pobedama nad Voždovcem i Radnikom, a izuzetno važan trijumf „dizelka” je ostvarila i proteklog vikenda, kada je na svom terenu savladala Novi Pazar s 3:1 i došla do mogućnosti da sama odlučuje o svojoj sudbini.

Sada je Železničaru na gostovanju u Ivanjici, koje je na programu danas , dovoljan i bod kako bi osigurao mesto u baražu i stekao šansu da u duelima sa ekipom iz Prve lige sačuva status superligaša.
Tim iz našeg grada je odlično započeo meč protiv Novog Pazara. Već u trećem minutu je došao do prednosti golom Vojislava Stankovića, posle centaršuta Darija Grgića. Gosti su uspeli da izjednače u poslednjim trenucima prvog poluvremena, ali momci u belim dresovima se nisu predavali.

Novi Pazar je od 72. minuta igrao bez isključenog strelca Mihajla Petkovića, koji je rukom u lice udario Stefana Purtića i tako zaradio drugi žuti karton. Usledila je totalna ofanziva Železničara ka golu gostiju, a u 82. minutu Lazar Romanić je bio siguran realizator jedanaesterca, pa je na semaforu u „zelenoj oazi” zasvetlucalo – 2:1. Pravu izmenu napravio je Tomislav Sivić u samom finišu, priliku je ukazao Aleksandru Kahviću, koji je realizovao kontranapad svog tima i efektnim udarcem postavio konačan rezultat: Železničar – Novi Pazar 3:1.


– Znali smo da su gosti odličan tim, a mi smo morali da damo 150 posto snage da dođemo do vredne pobede. Primili smo gol kada je najmanje trebalo, u poslednjim trenucima prvog poluvremena, ali uspeli smo da se izdignemo. Preveliki strah je bio prisutan kod mojih igrača, što je i razumljivo jer se u plej-autu nema prava na kiks. Zato čestitam mojim igračima, jer su pokazali i veliku strast za pobedom. Tri uzastopne pobede u plej-autu je mnogo teško ostvariti, ko nije probao, taj ne zna. Ali nemamo vremena za radovanje, jer nas čeka još mnogo posla. Novom Pazaru želim sve najbolje, u tom klubu su moji sportski prijatelji, a mi idemo dalje. Spremamo se za naredna iskušenja – rekao je Tomislav Sivić.

 

Železničar je igrao u sastavu: Mijatović, Lakićević (Balaž), Obradović, Stanković, Hajdin, Purtić, Đorđević, Romanić, Knežević, Grgić (Kahvić) i Pavlov (Jovanović).
Dakle, ukoliko ostvari pozitivan rezultat u Ivanjici, „dizelku” s Tamiša čekaju utakmice baraža za opstanak u srpskoj eliti. Eventualni protivnici na tom putu mogu da budu Inđija, Tekstilac iz Odžaka ili Smederevo.

(Pančevac)

ŽELEZNIČAR NASTAVIO POBEDNIČKI NIZ

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.