MINISTAR KULTURE U PANČEVU Selaković potpisao ugovore o ulaganjima u vrednosti od 10.700.000 dinara

08:27

28.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Ministar kulture Nikola Selaković posetio je Pančevo i tom prilikom potpisao ugovore o ulaganjima u ustanove kulture ovog grada u vrednosti od deset miliona sedamsto hiljada dinara.

Ministar kulture Nikola Selaković obišao je grad Pančevo i tom prilikom potpisao ugovore sa direktorima ustanova kulture u sedištu Južnog Banata. Ovi ugovori vredni 10 miliona 700 hiljada dinara svedoče da se nastavlja jedno dobro partnerstvo sa gradom Pančevom i kulturnim ustanovama u našem gradu istakao je ministar Selaković.

Gradonačelnik Aleksandar Stevanović istakao je koliko je kultura bitna za Grad Pančevo i rekao da su pred nama veliki projekti koje će grad nastaviti da podržava i u budućnosti.

Grozdana Milenkov vd. direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture istakla je da su potpisani ugovori za projekte u okviru restauracije Dvorca Lazarević u Velikom središtu, izradu projektno tehničke dokumentacije za radove na konzervaciji Uspenske crkve u Pančevu kao i projekat pdrške obnove i revitalizacije zgrade Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Pančevu.

Branislava Milković vd. direktora Istorijskog arhiva u Pančevu kaže da je ministarstvo kulture Srbije prepoznalo ideju, motiv i značaj projekta kojim je konkurisala pomenuta ustanova i ističe da odobrena sredstva u okviru ovog projekta iznose 2 miliona dinara.

Narodni muzej Pančeva već godinama unazad ima punu podršku ministartstva kulture kroz projekte koje resorno ministarstvo finansira. Ove godine putem četiri projekta ova istorijska ustanova dobila je sredsva koja iznose 2 300 000 dinara, navodi vd. Direktora muzeja Miroslav Birclin.

0vi projekti su dokaz da je očuvanje kulturne baštine u Srbiji na prvom mestu. Ministarstvo kulture nastaviće da podržava ovakve značajne projekte bitne za našu kulturu i tradiciju.

(Pančevac)

STEVANOVIĆ ZA PANČEVO SUTRA Gradonačelnik posetio veliko gradilište u ulici Dimitrija Tucovića

VITMAN: Završeni radovi na postavljanju velikog igrališta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.