,,BAJKA“ NA KOTEŽU 2 Otvoreno novo dečje igralište

Pre zvaničnog otvaranja igrališta deca su već počela da ga koriste i igraju se, što dovoljno govori koliko im se dopalo

15:58

29.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

U naselju Kotež dva danas je otvoreno novo igralište za decu “Bajka”, površine šesto metara kvadratnih. Predsednik mesne zajednice Kotež Branislav Rakitić, prilikom otvaranja, istakao je da se deca i pre otvaranja igraju, što govori da im se dopalo. Već narednih dana najavio je Rakitić otvoranje igrališta “Slavuj” na Kotežu jedan.

Bajka je upravo počela za mališane koji žive u naselju Kotež dva, završeno je moderno dečije igralište, postavljeno tartan stazom, sa sparavama za decu različitog uzrasta. Pored mnogobrojnih ljuljaški, klackalica, postavljen je četvorosed na federima, multifunkcionalni kompleks, posebna ljuljaška za decu sa poteškoćama u razvoju i druge sprave koje će uticati na bolji fizički razvoj mališana, ali i druženje sa vršnjacima. Igralište, koje se zove „Bajka“, zvanično je otvorio Branislav Rakitić, predsednik MZ Kotež.

„Mi smo se dogovorili da naše naselje dobije jedan novi kvalitet življenja na Kotežu. Ono što nas posebno raduje, što su naši najmlađi sugrađani oduševljeni novim igralištima. Danas svečano otvaramo igralište na Kotežu i za neki dan, otvaramo na Kotežu jedan još jedno igralište, kod vrtića „Slavuj“. Ovo igralište je oko 600 kvadrata, a na Kotežu jedan igralište je oko 250 kvadrata. Želimo da sva igrališta U Pančevu budu uređena i licencirana“, rekao je Branislav Rakitić, predsednik MZ Kotež.

Pre zvaničnog otvaranja igrališta na Kotežu dva, deca su već počela da ga koriste i igraju se, što dovoljno govori koliko im se dopalo.

„Juče je bilo sigurno oko stotinak dece i roditelja na igralištu i onda smo pustili decu i roditelje da se igraju, a od danas je svečano otvoreno, a mi nastavljamo sa sređivanjem igrališta na Kotežu jedan“, dodao je Branislav Rakitić predsednik MZ Kotež.

Grad Pančevo finasira postavljanje najmodernijih igrališta u celom gradu i naseljenim mestima, posle najmodernijeg igrališta sa ZIP lajnom i mrežom na Tamiškom keju, na kom se mališani igraju uveliko, rade se dva igrališta na Strelištu, u naseljima Misa, Tesla i u Vojlovica, kao i u naseljenim mestima Banatski Brestovac, Dolovo, Jabuka, Kačarevo, Glogonj i u Banatskom Novom Selu.

(Pančevac/RTV Pančevo)

CREPAJA OBRADOVALA MALIŠANE: Izgrađeno novo dečje igralište, uskoro i teretana na otvorenom

NAJLEPŠE I JEDINSTVENO IGRALIŠTE U SRBIJI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.