IVANOVO: Vešti i uspešni učenici OŠ „Moša Pijade“

Na konkursu udruženja „Vešte ruke“ u vezi sa izradom ručno vezenih maramica i jastučića Anastasija Varga osvojila je pehar za prvo mesto, Mina Milićević srebrnu medalju,bronzanu Ivana Hole, a Vlastimir Marilović osvaja nagrade na takmičenju u znanju engleskog jezika.

14:01

31.05.2024

Podeli vest:

Školska arhiva

Učenici Osnovne škole „Moša Pijade“ iz Ivanova bili su vredni i vešti ovih dana.

Naime, neki od su se dobro na konkursu udruženja „Vešte ruke“ u vezi sa izradom ručno vezenih maramica i jastučića.

Tako je Anastasija Varga osvojila pehar za prvo mesto, Mina Milićević zavredela je  srebrnu medalju, a bronzanu Ivana Holer.

Radovi svih učesnika izloženi su u okviru manifestacije „Prolećni dani“.

Pored toga,  vredi istaći i rezultate učenika osmog razreda Vlastimira Marilovića, koji od početka školovanja pokazuje svestranost i želju za usvajanjem novih znanja i veština, a poseban talenat i zainteresovanost pokazao za engleski jezik, što je nastavnica prepoznala i sa njim radila po posebnom programu.

On je u ovoj školskoj godini osvojio drugo mesto na opštinskom takmičenju iz pomenutog jezika, a bio je četvrti na okružnom nadmetanju.

Kao polaznik Regionalnog centra za talente Vlastimir je zauzeo treće mesto na 22. Pokrajinskom takmičenju u istraživačkim radovima, a isti uspeh ponovio je i na 66. Državnom takmičenju u istraživačkim radovima na engleskom jeziku.

Talentovani ivanovački učenik je ove kao i prethodnih učestvovao i na međunarodnim takmičenjima iz engleskog jezika Hippo i Willkommen, na kojem bio četvrti.

Sanja Simić Mijatović. i Vlastimir Marilović

Sanja Simić Mijatović. i Vlastimir MarilovićFoto: Školska arhiva

Zbog svega toga Vlastimir je dobio i nagradu na nedavno održanom Danu škole, koju mu je uručila direktorka Sanja Simić Mijatović.

(Pančevac/J. Filipović)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.