HITNO UPOZORENJE Sve se menja u NAREDNA 3 SATA! PLJUSAK, GRAD I JAK VETAR

13:47

31.05.2024

Podeli vest:

printscreen/YT

Posle 14 časova, pogoršnaje vremena očekuje se u regionu Srema, Mačve, Bačke, kao i u okolini Beograda.

Srbiju očekuju jake grmlјavinske nepogode posle podne i uveče, i to na severozapadu Srbije, upozorio je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

– Oblačnost koja u Slavoniji, BiH, ali i na zapadu i jugozapadu Srbije uslovlјava kišu u naredna 3 časa premeštaće se ka centralnoj Srbiji, Sremu i Bačkoj. Na području Beograda prolazne padavine očekuju se sredinom dana – najavio je RHMZ.

Posle 14 časova, pogoršnaje vremena očekuje se u regionu Srema, Mačve, Bačke, kao i u okolini Beograda.

Kako se navodi superćelijske oluje se mogu inicirati na istoku Slavonije / severoistoku Bosne i krenuti jugozapadnim strujanjem prema severoistoku (najjači oblaci će se kretati zapadnim / sverozapadnim strujanjem). Najjači oblaci će donositi jak grad do 4 cm u prečniku.

Posle 15 sati prva potencijalna trasa oluja će biti dolinom Save, a posle 18 sati će se glavna aktivnost premeštiti na region Bačke, kada oluje iz Slavonije sve do duboko u noć mogu prelaziti preko Bačke ka Mađarskoj.

Oblaci iz zapadne Srbije mogu izdržati sve do Banata i Podunavlja, donoseći izolovane pljuskove i grmljavinu.

Južno od Save i Dunava, nakon prolaska fronta sa slabom i umerenom kišom pre podne i sredinom dana, u drugom delu dana suvo i bez uslova za nevremena“, objavio je Hailz Srbija, meteorološki sistem.

U Bačkoj je na snazi narandžasti meteo alarm zbog grmljavine. Narandžasto upozorenje znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.