MLADI PANČEVAC VICEŠAMPION DRŽAVE U ŠAHU

Marko Milanović je ovom medaljom sebi osigurao učešće na Evropskom ili Svetskom prvenstvu

19:45

01.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Mladi Pančevac Marko Milanović sigurno spada u kategoriju najuspešnijih mladih sportista na čije smo se medalje i pehare već navikli. Ovoga puta, Marko je naš grad predstavljao na omladinskom šampionatu države u šahu, a na tom takmičenju okitio se vicešampionskom titulom.

Marko Milanović je do sada mnogo puta osvajao titule prvaka Srbije u svim šahovskim disciplinama koje postoje. Nosilac je nekoliko rekorda u šahu i višegodišnji je uspešni učesnik evropskih i svetskih šampionata u ovoj drevnoj veštini. Vrhovna svetska šahovska organizacija FIDE mu je sa samo 13 godina dodelila doživotnu međunarodnu seniorsku titulu FIDE majstora šaha. Nedavno se vratio sa omladinskog šampionata Srbije, sa kojeg je doneo srebrnu medalju. Kaže da put do vicešampionskog zvanja nije bio lak, ali da je veoma zadovoljan ostvarenim uspehom.

– Bilo je jako teško, takmičenje je trajalo 10 dana, i bilo je dosta takmičara iz drugih država koji su uzeli naše državljanstvo kako bi se takmičili, tako da je sve to dosta otežavalo. Nakon dugih partija uspeo sam da osvojim vicešampionsku titulu, i bilo je stvarno lepo iskustvo, rekao je Marko Milanović.

Sa ovom medaljom Marko je sebi osigurao učešće na Evropskom ili Svetskom prvenstvu.

– Drago mi je što ću predstavljati Srbiju na Evropskom ili Svetskom šampionatu. Prvenstvo Evrope će se održavati u Pragu, a prvenstvo sveta u Brazilu. Imam već dobra iskustva iz Praga, tu sam ranije podelio drugo mesto na prvenstvu Evrope, tako da se nadam da ću i ove godine makar ponoviti takav rezultat, rekao je Marko Milanović.

Pored mnogobrojnih pehara i medalja sa šahovskih takmičenja, Markovu sobu krase i desetine trofeja sa domaćih i međunarodnih stonoteniskih turnira, na kojima redovno osvaja najviša mesta. Višestruki je šampion i vicešampion Srbije u oba vida stonog tenisa, u singlu i dublu. Na evropskom juniorskom takmičenju u okviru Evropskog šampionata u stonom tenisu 2023. godine osvojio je treće mesto u Evropi.

(Pančevac/RTV Pančevo)

BRAVO, MAJSTORE Šahista Ilija Serafimović šampion Srbije

ŠAHISTI PANČEVA BRILJIRALI U PARAĆINU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.