RNK TERAPIJA U PANČEVAČKOJ BOLNICI Pet mladih pacijenta dobilo novu nadu za život

11:10

06.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/Youtube

U pančevačkoj bolnici primenjena savremena RNK terapija namenjena pacijentima kod koji zbog loše genetike nisu delovali lekovi za snižavanje holesterola što je dovelo do infarkta i drugih bolesti srca i krvnih sudova. U istom danu u Srbiji ova terapija je primenjena u Kliničkom centru u Srbiji i Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“i u Opštoj bolnici u Pančevu.

Nasledni faktor često je presudan kada su neke bolesti u pitanju među kojima su i kardiovaskularne bolesti. Relativno mladi pacijenti koji piju najače doze statina nažalost i dalje imaju visoke vrednosti holesterola koje mogu dovesti do nastanka tromba ili infarkta miokarda. Nije jednostavno kada znate da nema pomoći. U pančevačkoj bolnici zahvaljući kardiolozima i razumevanju menadžmenta bolnice uvedena je jedinstvena RNK savremena terapija za koju je dodeljena Nobelova nagrada za medicinu, terapija koja je primenjanena u našoj bolnici na pacijentima za kojih nije bilo rešenja sve do sada. Zahvaljući savremenoj RNK terapiji koja se primenjuje u svetu u Opštoj bolnici je primenjena prvi put. Na koji način se primenjuje objasnio je dr Stanislav Milošević.

U pančevačkoj bolnici kod pet pacijenta je primenjena ova terapija u istom danu kada su u Srbiji ovu terapiju primenile i velike klinike poput Kliničkog centra, Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“.

Zahvaljući ovoj terapiji pet mladih pacijenta je dobilo novu nadu za život i mogućnost da izbegnu najteže komplekacije, kada su srčane bolesti u pitanju, uskoro će još pet novi pacijenata imati mogućnost da se leče na ovaj način. Treba dodati da je terapija besplatna dovoljna je overena zdravstvena knjižica.

(Pančevac/RTV Pančevo)

HITNA POMOĆ PANČEVO: U pekari kod autobuske stanice pozlilo jednoj osobi

Dom zdravlja Pančevo: Danas preventivni pregledi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.