Naš Pančevac Marko Milanović osvojio srebrnu medalju

Nakon 9 veoma napornih mečeva od kojih je svaki trajao 4,5-5 sati, 16-togodišnji pančevački FIDE majstor šaha Marko Milanović u svojoj klasi osvojio je srebrnu medalju i vicešampionsku titulu

23:09

06.06.2024

Podeli vest:

Facebook/Marko MIlanovic

U velikoj sali hotela Prestige u Paraćinu održan je Omladinski šampionat Srbije u šahu u trajanju od 9 dana. Oko 40 najboljih omladinaca Srbije do 20 godina međusobno se takmičilo po standard tempu: 90 minuta po igraču, plus 30 sekundi za svaki odgirani potez počev od prvog. Šampionat je rejtingovan kod Vrhovne svetske šahovske orgnizacije FIDE, a svaki dan igrana je jedna partija.

Nakon 9 veoma napornih mečeva od kojih je svaki trajao 4,5-5 sati, 16-togodišnji pančevački FIDE majstor šaha Marko Milanović u svojoj klasi osvojio je srebrnu medalju i vicešampionsku titulu. U sklopu Šampionata ranije su održana i Prvenstva Srbije u ubrzanom i brzopoteznom šahu i na oba ova dva takmičenja FM Milanović je osvojio četvrto mesto, praktično mrvica sportske sreće je nedostajala da se i na ovim takmičenjima okiti medaljom.
Na taj način mladi pančevac se i ove godine kvalifikovao da predstavlja Srbiju i grad Pančevo na Evropskom ili Svetskom šampionatu u šahu koji su zakazani za naredni period. Evropsko prvenstvo će se održati u Pragu, a Svetsko će biti u Brazilu.

Podsećamo da je Marko Milanović do sada više puta veoma uspešno predstavljao Srbiju i grad Pančevo na najvišim svetskim kadetskim takmičenjima. Najbolji rezultati su mu podela drugog mesta na Šampionatu Evrope, kao i plasman iznad evropskog šampiona na Prvenstvu sveta.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.